餐廳: 金豪酒家
資訊:

2021-06-12 1302 瀏覽
上網見呢間小菜評價唔錯,所以試下感覺呢間比一般打冷地方乾淨、服務好,而且小菜都好有鑊氣/四個人食,叫左五個餸有和味雞、沙薑豬手、啫啫通菜煲、咕嚕肉同埋避風塘賴尿蝦😻/和味雞: 正常、冇乜特別。肉質幾滑,唔會死實實沙薑豬手:平時覺得豬手好肥,麻麻地鍾意食,但佢好似係招牌,所以試試佢~份量都幾大,有少少麻辣味,好香,好岩撈飯。平時食開BB辣既我都食到,不過就唔係好覺有沙薑味啫啫通菜煲:平時d啫啫煲通常好咸好油,但呢個煲有鑊氣得黎唔算油,唔會太咸。咕嚕肉:港式餐廳/酒樓既基本野。 個人認為只要試下個咕嚕肉,就知間餐廳有冇水準🤣係有驚喜。因為咕嚕肉好!彈!牙!推薦~避風塘賴尿蝦: 個蝦已經係剝晒殼,唔洗煩 。 有鑊氣同埋好惹味, 但可以再辣d, 份量可以再多d😆整體黎講,我地都幾滿意呢間餐廳既各方面。份量算多、小菜味道中上、環境乾淨、服務OK. 一致認為可以encore 其實好多小菜都想試,但食唔到咁多 下次可以多d人再黎食~
上網見呢間小菜評價唔錯,所以試下
感覺呢間比一般打冷地方乾淨、服務好,而且小菜都好有鑊氣
四個人食,叫左五個餸
有和味雞、沙薑豬手、啫啫通菜煲、咕嚕肉同埋避風塘賴尿蝦😻
和味雞: 正常、冇乜特別。肉質幾滑,唔會死實實

整體黎講,我地都幾滿意呢間餐廳既各方面。
份量算多、小菜味道中上、環境乾淨、服務
OK. 一致認為可以encore

其實好多小菜都想試,但食唔到咁多
下次可以多d人再黎食~
  • 避風塘瀨尿蝦
  • 咕嚕肉