2019-02-08 532 瀏覽
前幾日去花墟行花市之前,KY嘅friend子就帶咗我去一間太子附近嘅西式餐廳,而KY從來冇諗過嗰度會咁抵食咁好味又揼本嘅餐廳出沒🙀事關我哋三個女仔淨係食咗兩碟意粉已經飽到濟😱即刻去片啦!========================🥢香蒜白酒蜆肉炒意粉🍝 $35香港物價咁貴,KY就真係冇試過食一碟意粉嘅蜆肉係多到數唔盡🖐🏻蜆肉炒得頗為煙靭,而睇相都見到蜆肉鋪滿成碟意粉山⛰️,完全係普通餐廳嘅Double份量✌🏻特別要讚嘅係佢嘅蒜香味非常突出,對於KY呢種鍾情蒜香味嘅人真係啱矖🥰雖然略嫌意粉炒得過乾身,酒味都冇乜,不過就食得出佢有種好香濃嘅橄欖油味,有少少油膩但意外地又吸引人繼續再食👻呢個價錢來講非常對得住良心🙀========================🥢香辣海鮮意粉🦑 $45呢個價錢KY會expect佢得一兩樣少少海鮮🧐,但係有冇諗過佢竟然有魷魚🦑、螺肉、蜆肉、蝦🦐咁多款海鮮在內,而且都炒得幾煙韌😋依碟意粉唔係淨係得個辣字🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♂️,而係有種酸酸甜甜嘅辣味,應該有番茄醬🥫夾埋辣椒一齊炒,鍾情食辣嘅人一定要試🌶咁嘅質素絕對超越左佢嘅價錢💸
========================
🥢香蒜白酒蜆肉炒意粉🍝 $35