2019-09-05 2077 瀏覽
朋友見依間好多人推介而且佢都好鐘意食蕃茄嘅 就叫我陪佢去食 睇下係咪咁正🙈一去到佢同其他啲舖頭嘅感覺都唔同 比較新穎啲 而且簡潔 lunch time去都幾爆下 都幾好多人食睇咗陣Menu見到選擇都幾多元化 連麵嘅種類都最少有四種 啱晒唔同口味嘅人豚豚圓圓簡左拉麵 仲加左炒蛋同芝士 蕃茄湯底個湯底好濃郁 蕃茄味濃之餘仲有啲牛嘅香味 芝士撈埋落啲湯入面 令到個湯底昇華到另一個層面 正到爆 炒蛋好香蛋香味 豬頸肉同豬腩肉份量都幾多下 一貝子簡左米線 加左炒蛋同芝士 魚湯個湯底係魚湯 雖然佢冇蕃茄湯咁鮮式奪目 但依個湯底都唔差 鮮甜嘅味道🤤 半溶嘅芝士撈埋個湯到 都唔會搶左對方嘅味道 材料方面都好豐富呀有花蜆同帶子 花蜆冇沙而且好鮮甜 帶子都好大粒 都幾肥美 另外我見到佢枱面有啲配料 有樽麻之一滴 貪得意就加左啲落碗麵到 飲左啖湯先 嘩左聲 第一啖飲落係麻香味 之後佢令到個魚湯更加出色 麻辣中帶點鮮味 正 鐘意食辣嘅都可以試下小食方面麻香瑞士汁雞翼平時食瑞士雞翼食得多 今次依個麻香瑞士汁雞翼同平時個啲唔同就要試下 雞翼整得好入味 麻辣得黎都好易入口 我朋友唔食辣都食到 食過番尋味🤤脆皮墨魚蝦

豚豚圓圓

麻香瑞士汁雞翼

脆皮墨魚蝦條
外脆內軟 彈牙 點埋泰式辣醬都唔錯 口感方面有啲似食緊魚蛋

沙嗲豬頸肉
豬頸肉試面淋左啲沙嗲汁 味道方面都好濃郁 而且個汁有啲似平時食串燒個啲醬汁 肉質都幾爽口

飲品就簡左豆漿同信陽毛尖冷泡茶
豆漿