餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2012-12-25 13 瀏覽
前排見美芝蓮公佈星級食肆,見到添好運被評為一星食肆,咁啱又近我屋企就襯住放假黎試下剛到步已見門外有多人聚集,排隊取飛飛號74,但當時只叫到26號心諗有無咁旺場丫?但專程黎到點都想試一試點知可能太多人無等,等左大約半小時已可以入座內裏裝修還可以,茗茶用大高身膠壺普洱茶,不過都好熱。由於等位時已劃定點心紙,一坐低就遞紙俾阿姐。好快脆第一味點心就到賽螃蟹春卷 : 熱辣辣脆卜卜,裏面蛋白又幾滑,好味古法糯米雞 : 好大隻,餡料都好足,不過太滯豉汁蒸鳳爪 : 好淋,好入味,個汁較得正晶瑩鮮蝦餃 : E個無咩特別,同一般茶樓食到差唔多。豬膶豬肚燒買 : 燒賣肉好滑,豬膶豬肚都好爽口酥皮焗叉燒包 : E個見人講話必食就試下佢,一咬落口太完美啦!!熱辣辣麥西哥酥皮,入邊多汁叉燒,真係一試難忘食到好飽,有部份原因係隻糯米雞,最後嘆陣茶走人,大約食半個鐘左右,因為太多人等位,好多人都食完就走。

心諗有無咁旺場丫
?但專程黎到點都想試一試
點知可能太多人無等,等左大約半小時已可以入座

好快脆第一味點心就到

賽螃蟹春卷 : 熱辣辣脆卜卜,裏面蛋白又幾滑,好味

古法糯米雞 : 好大隻,餡料都好足,不過太滯

豉汁蒸鳳爪 : 好淋,好入味,個汁較得正

晶瑩鮮蝦餃 : E個無咩特別,同一般茶樓食到差唔多。

豬膶豬肚燒買 : 燒賣肉好滑,豬膶豬肚都好爽口

酥皮焗叉燒包 : E個見人講話必食就試下佢,一咬落口
太完美啦!!熱辣辣麥西哥酥皮,入邊多汁叉燒,真係一試難忘

2012-12-25
$61.5 (午餐)
聖誕節
  • 酥皮焗叉燒包