爆涵薄酥皮開心果角仔朋友老婆係girlfoodies睇到,哩間老餅店今年爆涵薄酥皮開心果角仔好出晒位,咪去幫襯下,唔系第日又話比業主加租交唔起貴租被逼遷咁慘。2點幾食完tea去,一睇條龍尾都嚇親啊!最後排左一個多小時至到門口,亦睇到鋪頭真係現場包現場炸,雖然每人限購2磅,都哩份心又真系值得支持。但每磅190蚊值唔值得就唔覺得值得因為以前無乜買外面角仔,只能比較祖母的出品。角仔外型不平滑,角仔邊接得好唔平均,唔合格一咬覺得皮厚同唔酥,比較硬,尤其是接邊要比較用力咬,通常角仔一係好似豆沙角咁軟得來癡口,一係就要鬆脆,所以覺得哩個皮唔合格。咬開睇到飽滿綠色開心果,真材實料,個人對開心果沒有偏好,食乾果味道就好吸引,但之前係太子試過開心果糖水同哩度一樣,無晒果實的味道。
爆涵薄酥皮開心果角仔

因為以前無乜買外面角仔,只能比較祖母的出品。

角仔外型不平滑,角仔邊接得好唔平均,唔合格

2024-01-13