2021-11-21 217 瀏覽
深水埗大南街,曾經係一條冷清既布行批發街但經過慢慢演變,依家多左好多文青cafe 坐落依間Cafe Sausalito 都係比較多人讚賞周高質既小店店鋪走工業風,看似冇裝修既設計,卻又比到人一種藝術得黎又舒適既風格見到 「我地真係好撚鐘意香港」係會暗地加左分Lava Mushroom Toast👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽依個對芝士控黎講,真心必推薦溶哂既芝士,配上外脆內軟既Toast,伴上Juicy 磨菇粒,非常邪惡但難忘!加上火箭菜,完美地中和左肥膩感覺。Bloody Mary shrimp pasta因為磨菇toast實在太好味,唔記我影意粉相蕃茄醬做得清新得黎,意粉又吸哂d味食食下,會食到好似黑椒既辣蝦亦做到爽口👍🏾👍🏾👍🏾Tiramisu依款蛋糕好多cafe都提供但做得好味既真係少之又少Cafe Sausalito 既Tiramisu 又係非常推介佢個樣好傳統,但食落口就會食到唔簡單唔會好甜,咖啡味又出,口感軟滑唔鐘意食甜品既我,食完一啖又一啖,好回味Mocha對於咖啡冇太大研究但依杯mocha 會飲到咖啡同奶同朱古力味都做到個平衡,亦唔會話好苦(本人好怕咖啡既苦)算係一杯中規中矩嘅mo
深水埗大南街,曾經係一條冷清既布行批發街
但經過慢慢演變,依家多左好多文青cafe 坐落
見到 「我地真係好撚鐘意香港」係會暗地加左分

Lava Mushroom Toast👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
依個對芝士控黎講,真心必推薦
加上火箭菜,完美地中和左肥膩感覺。

Bloody Mary shrimp pasta
因為磨菇toast實在太好味,唔記我影意粉相
蕃茄醬做得清新得黎,意粉又吸哂d味
食食下,會食到好似黑椒既辣
蝦亦做到爽口👍🏾👍🏾👍🏾

Tiramisu
依款蛋糕好多cafe都提供
但做得好味既真係少之又少
佢個樣好傳統,但食落口就會食到唔簡單
唔會好甜,咖啡味又出,口感軟滑
唔鐘意食甜品既我,食完一啖又一啖,好回味

Mocha
對於咖啡冇太大研究