2021-06-09 508 瀏覽
去完深水埗買嘢,就同老公去食好西,老公話好耐無食佢至愛嘅雞煲啦🐔,就揀咗間喺荔枝角道嘅雞煲,門口仲有對翼可以影下相打下卡添。 一坐低,我哋先點咗個豐鍋招牌麻辣雞煲半隻🐔,都只係$178,有幾種辣度可以揀,有大、中、小、BB辣🌶,甚至走辣都可以,不過老公鍾意食辣,但我又好怕辣,最後佢就我揀咗個BB辣,辣度啱啱好,有大量芫荽、乾蔥、蒜🧄,味道唔會太鹽,非常之惹味。雞肉亦都好嫩滑,好入味! 食完雞煲就開始打邊爐啦,我哋點咗必叫嘅頂級安格斯牛小排🐮,肉質鮮美滑嫩,油花分佈均勻,鮮嫩多汁,非常美味。 手打四寶丸🍡有蝦丸、鯪魚丸、墨丸同墨汁墨丸,粒粒都係手打㗎,爽口彈牙,真材實料,每粒仲有啲蟹籽喺面頭,增加口感。 即炸紫菜響鈴好大件,食落脆卜卜,仲有紫菜喺入面,感覺更加香脆。 雜菜籃蔬菜🥬新鮮爽口,色澤翠綠。 打邊爐梗係要一邊食一邊飲啦,點咗一杯玫瑰柚子,一杯水蜜桃梳打,味道酸甜適中,冰涼可口🍹。

雜菜籃蔬菜🥬新鮮爽口,色澤翠綠。

2021-05-11