劉森記係傳統老字號,出名自家制竹昇麵,黑柏葉,蝦子撈麵,醃酸蘿蔔,已經食過好多次,真係全部都好好食!🍴蝦子牛筋牛腩撈麵 $46蝦子,牛筋牛腩份量都算幾多,牛筋牛腩煮到好淋好入味,好香濃腩汁味,一咬就斷,唔會韌,麵撈埋蝦子超級香口,啲麵好爽口彈牙,手打嘅竹昇麵真係好唔同㗎,冇鹼水味!食完成個面都唔會好Heavy!嗰醃嘅酸蘿蔔真係好好食,爽口又唔會太酸,可以減輕牛腩嘅油膩感,同麵真係絕配呀!無論外賣定堂食都一定要試酸蘿蔔!個湯係好清香,略帶少少胡椒味,好濃大地魚味,食麵口乾就飲啖湯perfect match!推薦指數: 10/10真係我食過全香港最好食嘅牛腩撈麵,去深水埗一定要試呀!記得記得一定要食本店先好食,食過分店好似冇咁好食,冇咁正宗!

🍴蝦子牛筋牛腩撈麵 $46

推薦指數: 10/10