友人知道我鐘意四圍食,今日就帶我黎眾多食肆林立嘅尖沙咀搵食而今日嘅主題就係--傳統印度菜!餐廳都幾大,而且啲裝修都好有特色,坐得好舒服,食客全部都係印度人~叫左杯辣番石榴mocktail(粉紅秘魯)$49講真 開頭都擔心係伏黎事關個配搭真係幾奇怪下但試完就自得呢個配搭天衣無縫!雖然係幾辣下,但番石榴酸酸地又中和返隻辣同埋感覺好fresh,大推!食印度菜又點可以唔食咖哩 而食咖哩點少得naan!我地叫左兩塊Naan 一塊原味(左下:$25)一塊係夾有印度芝士嘅餡餅(左上)而右邊個碗係奶酪菠菜($85)喇!奶酪係一舊舊嘅 食得多都有少少膩感不過呢個配搭又係令人一試難忘,必點!餡餅顧名思義係有啲芝士夾係內層成塊都充滿住邪惡既芝士 但反而無乜膩感 食多幾塊都得 正!友人食嘅係原味naan 同樣都好索汁 不過我自己就鍾意芝士餡餅多啲~~~另一款就叫左肉汁印式炸白菜($80)又係一個非常惹味又新奇既菜式!平時白菜都係恰或者炒印式就係拎黎炸 出到黎成粒肉丸咁,完全冇諗過白菜可以咁整可惜油炸味略嫌重左小小~食到尾有少少油膩感睇睇下menu發現原來呢間餐廳本身就來自印度 係franchise
友人知道我鐘意四圍食,今日就帶我黎眾多食肆林立嘅尖沙咀搵食
而今日嘅主題就係--傳統印度菜!

粉紅秘魯

叫左杯辣番石榴mocktail(粉紅秘魯)$49
講真 開頭都擔心係伏黎事關個配搭真係幾奇怪下
但試完就自得呢個配搭天衣無縫!

食印度菜又點可以唔食咖哩 而食咖哩點少得naan!
而右邊個碗係奶酪菠菜($85)喇!
奶酪菠菜
奶酪係一舊舊嘅 食得多都有少少膩感
不過呢個配搭又係令人一試難忘,必點!
印度芝士餡餅

餡餅顧名思義係有啲芝士夾係內層
成塊都充滿住邪惡既芝士 但反而無乜膩感 食多幾塊都得 正!
原味naan

另一款就叫左肉汁印式炸白菜($80)
肉汁印式炸白菜
又係一個非常惹味又新奇既菜式!
平時白菜都係恰或者炒
印式就係拎黎炸 出到黎成粒肉丸咁,完全冇諗過白菜可以咁整
可惜油炸味略嫌重左小小~食到尾有少少油膩感

睇睇下menu發現原來呢間餐廳本身就來自印度 係franchise左黎香港
依然有咁多在港印度人幫襯 就知道佢有幾地道 幾俾到佢地家鄉嘅感覺啦!
總括黎講 都值得再食呀!!!!
粉紅秘魯
奶酪菠菜