2022-09-21
💕宴·鐵板燒餐廳位於高樓層,有露台位置可以享受無敵維港景❤️食飯前不妨先去露台打一打卡📸Lunch set主打壽司&鐵板燒,心大心細兩樣都想食?師傅有個special menu可以同時享受壽司+鐵板燒🥰非常貼心.🌈宴 Lunch Special Menu(Promotion Price $398/person)🟠季節前菜今日嘅前菜係菠菜,冰冰涼涼,清新開胃.🟠季節刺身 (2款)𩶘魚-口感爽彈,肉質鮮甜結實深海池魚-帶淡淡魚油香,鮮嫩肥美.🟠本日精選壽司 (2款)伊佐木-味道鮮甜彈牙,同醋飯好夾黑鯥魚-經過微微火炙,食落更有魚油香.🟠香煎鵝肝伴藍莓醬鵝肝油香十足,師傅煎完即刻送到我地面前,熱辣辣特別好味🔥.🟠野生大虎蝦大蝦厚肉爽彈,師傅將蝦肉分成3份,分別食到原味、檸檬汁、同海鮮醬,一隻食到3種風味,頗有驚喜🥰.🟠香草牛油帆立貝帆立貝幾厚肉,牛油汁調味恰到好處,師傅話呢個湯汁可以就咁飲,更感受到牛油嘅香濃同帶子嘅鮮味.🟠米國頂級牛肉牛肉可以自選要厚定薄,我地揀咗厚嘅,食落肉質鬆軟,肉味濃,配上柚子洋葱感覺清新解膩.🟠鐵板炒飯配海帶面豉湯+炒雜菜師傅先炒香櫻花蝦,聞到香味已經令人好期待😚以鐵
🌈宴 Lunch Special Menu
(Promotion Price $398/person)
🟠季節前菜
今日嘅前菜係菠菜,冰冰涼涼,清新開胃
🟠季節刺身 (2款)
𩶘魚-口感爽彈,肉質鮮甜結實
深海池魚-帶淡淡魚油香,鮮嫩肥美
🟠本日精選壽司 (2款)
伊佐木-味道鮮甜彈牙,同醋飯好夾
黑鯥魚-經過微微火炙,食落更有魚油香
🟠香煎鵝肝伴藍莓醬
鵝肝油香十足,師傅煎完即刻送到我地面前,熱辣辣特別好味🔥
🟠野生大虎蝦
🟠香草牛油帆立貝
🟠米國頂級牛肉
🟠鐵板炒飯配海帶面豉湯+炒雜菜
師傅先炒香櫻花蝦,聞到香味已經令人好期待😚以鐵板炒嘅炒飯特別乾爽,粒粒分明而且係金黃色㗎😍盡顯師傅功架