2017-10-17
趴B早前去到尖沙咀厚福街,搵到一間樓上日本餐廳!!重有可以睇住師傅為客人切魚生、製作壽司等!!!甘又點可以唔介紹比大家呢~~~~~ >V<好啦!立即進入趴B評分時間!餐廳環境:🍼🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)餐廳環境一般,整間餐廳有一排對住師傅製作的單邊桌椅外,還有2間房,令一大班朋友可有自己的獨立空間。其他都係2至 4人 的桌椅。 P.S 趴B一行3人,但偏偏坐正一張有滴水的位置….員工態度:🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)由於人客太多,職員太少,令到好多時都叫唔到職員過來。雖然如此,職員都會自動幫人客斟水。食物品質:🍼🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼) 千層海膽飯(細:$198碗、大:$298碗)這裡是選用韓國馬糞海膽,還有吞拿魚蓉,好多海膽,帶鮮味,無苦味,不過有馬糞海膽的獨有味道。而吞拿魚蓉有入口後慢慢融化的感覺,配合醋飯食幾夾!重配有紫菜,不過餐廳係先上紫菜,之後隔了10分鐘後再上海膽,令到食紫菜的時侯,已經無甘脆…如果同一時間上會好好多! 鹽燒鯖魚($58)燒得好香好脆!!魚肉仍幾滑! 鹽燒牛舌($28)一共有3塊,厚度適中,有咬口,燒得岩岩好!香! 上錦繡刺身(8款,各
甘又點可以唔介紹比大家呢~~~~~ >V<
好啦!立即進入趴B評分時間!
餐廳環境:🍼🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)
員工態度:🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)
食物品質:🍼🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)
不過有個少少意見,希望可以用紫蘇葉相隔每款剌生,因為有不少剌生吸晒檸檬或青瓜等的
味道,令味道受到影響。
如果有三文魚籽FANS 可考慮ORDER這個!!!三文魚籽飯($298碗)
價錢評分:🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)
價格為中上,但明白與地段同食材有關~~~所以可以接受。
趴B總評分:🍼🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)
溫馨提示:記得要預先訂位呀,因為趴B出餐廳的時間,人客係多到企滿LIFT口…(當日的時間,是星期六的晚上)
翻撻度:🍼🍼(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)
如果有新款式趴B會再去食的!!!