2021-07-13
成日聽日講呢間店,今日終於約左friend去試 我地12點半去到,唔使排隊,坐左門口位,我叫左個熱既特濃豚骨沾麵,佢就食熱既海老沾麵,另外我地叫左個唐楊炸雞share。 沾麵叫完兩分鐘左右就黎到,都幾大碗,有半個溏心蛋同兩件叉燒,仲有啲荀絲,呢間店用既係粗荀絲,我朋友加錢要多左但份量就加得唔多。 我個豚骨沾麵湯底還好,唔算太濃,亦都唔係好夠熱,只係微暖,唔係好食到豚骨味,香味亦一般,溏心蛋正常水平,叉燒半肥瘦反而幾好。反而朋友個個海老沾麵有驚喜,好濃蝦味好特別,無食豚骨甘dry,多啲層次。 另外個唐楊炸雞屬中等水平,一碟4件,皮正常厚度,雖然唔算好乾,但其實都無咩肉汁,只可以話勝在啖啖肉啦。 總括黎講,呢間店價錢唔算太貴,水準屬中間程度,不過不失,要排長龍我可能就唔會選擇啦。