朋友有海港城coupon,一於揀間好啲既餐廳試下啦😛揀左一個Signature Menu一個Lunch Menu試多幾樣野😌呢間由2017年開始拎米芝連一星,不過總括黎講食物唔太出眾,無咩驚喜,如果要揀返差唔多價位既Fine dining會有更好選擇🤔🥖餐前麵包係芝士牛角酥同法包,牛角酥超香脆、牛油味芝士味好香,配自家製牛油混合左啲黑椒同煙肉,都幾好食!🧀🔻𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑴𝒆𝒏𝒖 $𝟏𝟎𝟖𝟖🔸𝐶𝑎𝑣𝑖𝑎𝑟魚子醬魚子醬底下面有乳酪同青瓜味啫喱,幾清新但係唔算好特別。🔸𝐶é𝑣𝑒𝑛𝑛𝑒𝑠 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛, 𝑏𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑡𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒法國超甜洋蔥·黑松露🧅來自法國南部有認證的洋蔥真係好甜,加咗芝士煎得好香,每一層都夾雜着黑松露,好考廚師功夫,不過洋蔥嘅甜味蓋過黑松露,黑松露味都係唔突出🙈洋蔥仲配一個蘑菇湯,用杯裝位我本身仲以為係用嚟伴洋蔥嘅醬汁要倒埋落去,原來係就咁飲。係超濃郁嘅,暫時係我人生飲過最好飲嘅蘑菇湯😍🔸𝐷𝑢𝑐𝑘 𝐹𝑜𝑖𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑠鴨肝🦆鴨肝配鰻魚,鴨肝口感好綿滑不過始終唔夠鵝肝香,個人覺得嘛嘛。🔸𝐿𝑜𝑏𝑠𝑡𝑒𝑟 龍蝦🦞龍蝦新鮮,底下有濃郁嘅龍蝦汁,不過唔算好特別。🔸𝑊𝑎𝑔𝑦𝑢 𝑅

🔻𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑴𝒆𝒏𝒖 $𝟏𝟎𝟖𝟖
🔸𝐶𝑎𝑣𝑖𝑎𝑟魚子醬
魚子醬底下面有乳酪同青瓜味啫喱,幾清新但係唔算好特別。

🔸𝐷𝑢𝑐𝑘 𝐹𝑜𝑖𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑠鴨肝🦆

🔸𝐿𝑜𝑏𝑠𝑡𝑒𝑟 龍蝦🦞
龍蝦新鮮,底下有濃郁嘅龍蝦汁,不過唔算好特別。

🔸𝑊𝑎𝑔𝑦𝑢 𝑅𝑖𝑏𝑒𝑦𝑒和牛肉眼🐮
和牛肉眼本身叫medium,上枱似係medium rare🙈不過都算淋,肉味濃😋

🔸𝐴𝑟𝑡𝑖𝑠𝑎𝑛 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 精選法國牧場芝士 🧀

以呢個價錢以及米芝蓮一星來講食物質素就真係唔算好好了,食過有更好的選擇🙈