2025-07-16
今次我嚟到觀塘的炑八親子餐廳,真係好適合一家大小!餐廳以海洋為主題,無論係裝潢定食物都充滿童趣,令人一進去就感受到輕鬆愉快的氛圍!🌊首先,介紹下海洋主題兒童餐——企鵝小跑車。👶🍖呢道菜的賣相真係可愛到爆!小朋友一定會愛上!裡面有嫩滑的baby pork ribs,肉質鮮嫩,令人一口接一口;八爪魚造型的火腿更係趣味十足,食落去又香又脆,絕對可以吸引小朋友的注意力!而企鵝造型的壽司飯,米飯的醋味剛好,搭配鮮魚,簡直係一個海洋的味道盛宴!接下來,海洋妙妙餐的SET更係豐富多彩,原隻大雞ù香氣四溢,肉質鮮嫩,配上辣八爪魚,香辣可口,夠味!🔥 群肉的選擇亦相當豐富,極上牛肋條搭配蔥蒜,肉汁四溢,每一口都係享受。牛舌的口感滑順,韓式秘製醬油五花肉更係讓人忍唔住多食幾口!最後,士多啤梨沁涼刨冰,夏天必備!🍓🍧 刨冰綿密,配上新鮮的士多啤梨,清爽又不膩,完美收尾!小朋友們玩得開心,吃得滿足,家長亦可以輕鬆享受美食。整體來講,觀塘的炑八親子餐廳真係一個親子共融的好地方,無論是食物的賣相、香氣與味道,都令人難以忘懷!下次假日帶埋小朋友來這裡,一定唔會失望!✨