2023-03-15
😍好耐冇食buffet嚕🍴假期瞓醒忽然心血來潮好想食番個lunch buffet🍸即刻上網爬下爬下👩🏻💻發現呢間酒店又新又多野食😋而且仲可以望住個海添🌊所以二話不說就即刻打電話去睇吓仲好冇位🪑勁好彩呀❤️咁「抆」都比我book到位🥳yeah✌🏻🏢呢間酒店好新🆕位置好近地鐵站🚉我哋一行入餐廳🍴就見到一大塊落地玻璃仲望住個無敵海景🌊加埋有好柔和嘅陽光☀️環境感覺好舒服😌而且空間感仲十足添✅💯佢啲嘢食分開兩邊擺放😋一邊係放海鮮🦀🦐沙律🥗刺身🐠壽司🍣冷麵🍜甜品🍮咖啡☕️連茶都🈶️好多味道架❤️有茉莉花茶、薄荷茶、伯爵茶、洋甘菊、英式早餐😍真係好有誠意呢🍵仲有汽水櫃🥤、凍檸茶機等等😍而另一邊就係「熟食區」兩邊都勁多嘢食😋而且啲嘢食物都refill得好快添👍🦀🦑海鮮區💯海鮮方面🦀🈶️冰鎮海鮮嘅海鮮🦞最多人食嘅梗係麵包蟹啦🦀Yummy😋仲有蝦🦐青口等等❤️整体海鮮都超新鮮✅仲好鮮味添👍🍣刺身區😍欣賞佢地嘅刺身有高級魚嘅鯛魚🐠由專人安排即叫切🔪夠曬衞生✅除咗鯛魚之外🐠仲有三文魚、希靈魚等等💯每件刺身都切🉐️勁厚身😍勁開心呀❤️我哋仲食咗幾轉添🥳🥳🔥熱食區💯佢哋嘅熱食可以係用包羅萬有去形容呀👍 每款都都試啲我哋就已經飽
🦀🦑海鮮區
🍣刺身區
🔥熱食區
💯佢哋嘅熱食可以係用包羅萬有去形容呀👍 每款都都試啲我哋就已經飽曬嚕🥳仲要全部都好好食🤤
幾轉添🥳🥳
🔥熱食區
👑係我熱食區好推介嘅必食item👍
▫️一定有嘅係👑燒牛肉、燒火腿🔥
▫️仲有中式點心🥧豬肉燒賣牛肉等等
▫️👑最特別係佢哋仲有即場香噴噴嘅燒烤食物當然有人人都鍾意食嘅燒雞翼🐔牛仔骨🐂🐽等
▫️👑必食龍蝦伊麵
▫️仲有燒味添🔥玫瑰油雞、叉燒等
▫️即塲淥嘅中式粉麵🍜
▫️即煮給黑松露意粉🍝
🍧甜品區
🍦我哋一入門口已經比呢個旋轉雪糕幾吸引住🎡呢個雪糕機有好多款雪糕俾你揀💯仲不停咁喺度轉下轉下😍超吸引✅除咗雪糕仲有好多唔同款式嘅蛋糕🍰水果等等添🥳呢個buffet抵食指數真係爆燈💡💡💡💡💡