將軍澳南海旁小法式餐館🇫🇷呢間充滿華麗歐陸風法式餐廳🍴進入餐廳就滿滿設計感,以藍白主調,牆上掛了不少藝術感畫及鏡,細節盡顯法式浪漫🌹如果天氣冇咁熱時坐戶外露天雅座吹吹海風,真係好Chill~🤍Mussels 白酒煮青口 $248有兩個份量,我叫咗$248 有一磅青口配薯條及酸麵包🥖,份量十足,青口大隻新鮮飽滿,青口以蒜、蔥、番茜忌廉及白葡萄酒嘅清香提味,完美融合,體驗咗法國菜經典菜式風味🤤🤤🤍Duck Leg Confit 油封鴨腿 $228法式油封鴨腿煮法喺將鴨腿泡油中,小火低溫慢慢煮熟,完全不油膩,仲外皮脆肉質嫩而Juicy,下面嘅扁豆及香腸充滿用鴨油烤制嘅油香🪿🤍Iberico Pork Secreto 烤豬胛心肉 $258超嫩嘅烤豬胛心肉一口驚艷,非常柔軟嘅部位,切薄片煎烤,半熟軟淋,入口爽滑一啲都唔鞋,上面有薄荷醬料調味,配上配菜芝士薯蓉、西班牙辣椒、雜菜沙律🥗一齊食富有層次感🐷原來閒日星期一至五晚餐有不同優惠🌟星期一更喺主菜買一送一,值得試試~趁優惠更抵💡
將軍澳南海旁小法式餐館🇫🇷
呢間充滿華麗歐陸風法式餐廳🍴

如果天氣冇咁熱時坐戶外露天雅座吹吹海風,真係好Chill~

🤍Mussels 白酒煮青口 $248

🤍Duck Leg Confit 油封鴨腿 $228