2019-01-27 187 瀏覽
今日同朋友黎禾牛薈再吹下水,邊爐都真係一個相聚既好選擇 !! 上到黎仲有個窗口卡位坐下,平日黎既好處 ~~ 呵 !!侍應姐姐推介我地試下佢既海中寶湯底,話係老火湯黎,咁我見朋友唔係成日屋企有湯飲,就試一試佢 !! 本來我仲睇呢個名以為係海鮮類既野,到左之後都有驚喜 !!首先梗係混醬啦 !! 呵 ~~個湯底黎喇 !! 好誇張呀 ~~~ 龍頭呀 !!!!!!! 本來我咪話以為係海鮮湯類既野,黎到呢個都真係嚇一嚇 !! 侍應姐姐有幫我地處理一下,我地成機問下,入面有咩 ~~原來入面好多野架 !! 豬肚內有花膠/海參/元貝/螺頭/魚唇/冬菇,唔怪得咁甜啦!湯底入面既食材勁多,湯又勁正 👍🏻黎完個湯底,侍應姐姐幫我地剪開哂之後,開始黎我地叫既野,打邊爐梗係叫我最愛既 鬼妹,西洋菜啦!我地見到個湯底咁正,梗係要叫下冬瓜吸下湯啦!手切本地牛,嘩,唔細碟架!兩個人食..妹在我地都叫少左野!哈哈!碟牛好甜呀,就算我地掛住傾計滾耐左,都唔老!正 ~好耐冇食過田雞,見到有梗係叫黎食啦!黎果陣震震下架!勁新鮮!如果我係港女應該會叫 🤣🤣🤣 但我選擇拍片🙈 仲俾朋友笑我添,入口鮮甜,又啖啖肉!大愛呀 👍🏻竹蔗矛
首先梗係混醬啦 !! 呵 ~~

碟牛好甜呀,就算我地掛住傾計滾耐左,都唔老!正 ~

竹蔗矛根水,清清熱氣!唔太甜,岩岩好!

最後侍應姐姐送我地甜品,牛乳布甸,椰青大菜糕,一點甜 🥰🥰
2019-01-14
  • 海中寶