浪•Nami ⭐️ x Kokoni Coffee ☕️「浪Nami」是一間以寄居蟹形式經營的港日料理居酒屋🍶, 最近以一期一會形式係深水埗隱世cafe Kokoni Coffee ☕️晚上出現🥰🥰 提供不一樣的日式料理, 暫時到2024 年1 月💖. 「浪Nami」係用非常創意的mix & match, 配合獨特的日式烹調技巧🍳🧑‍🍳,每一道菜都好特別同充滿驚喜🥘,好值得大家來試下✨✨.首先來居酒屋🍶,點可以吾先來一杯cocktail 🍹🍸.DRINKS🍺🍻黑田官兵衛 Hame made Cafee Gin soda ☕️好似飲緊有Gin 味 嘅Espresso tonic ☕️, 要自己倒espresso 入gin soda 入面,成個過程好似打卡able,非常建議coffee lover 一定要叫🥰.雜賀 🍓Strawberry mojito 🍹女孩子一定會喜歡的💕Must order drink, 充滿了士多啤梨🍓甜甜的好好飲🍹.前菜 LIGHT 😋:梅漬蕃茄 🍅超級開胃小食🍅充滿梅味的小蕃茄🍅,好適合作為starter 💖.薯仔沙律 🥔🥗🦐佢吾係一般的薯仔沙律 🥔🥗加入了蝦🦐mix 埋
浪•Nami ⭐️ x Kokoni Coffee ☕️

首先來居酒屋🍶,點可以吾先來一杯cocktail 🍹🍸

DRINKS🍺🍻

雜賀 🍓Strawberry mojito 🍹

前菜 LIGHT 😋:
梅漬蕃茄 🍅

薯仔沙律 🥔🥗🦐
佢吾係一般的薯仔沙律 🥔🥗加入了蝦🦐mix 埋一齊,口感超好又特別💖

薯條 🍟
個sauce 係自加製的,有2 個口味,辣辣地好惹味😋薯條又脆卜卜🍟好適合配酒的小食💖

PASTA 🍝
港產臘味蛋汁長通粉
其實係Carbonara長通粉來的 🧀🫕第一次試加左港式臘肉代替煙肉🥓,估唔到成件事係好match 的✨

蜆肉蘑菇意粉🐚🍄
蘑菇意粉🍝幾時都係我最愛,而且用左扁意粉,有小小辣,令個菇味好出,好高質💖

NIGHT SPECIAL 🌃
和牛脂炒什菌🍗 🍄
呢個係我今晚最愛😍😍本身以為用和牛脂炒會好油,點知一D 都無,仲要好入味🍄🍄鍾意食菇一定要叫✨

31日熟成但馬牛和牛牛舌心🥩
呢個都係今晚的highlight, 完全超級嫩滑的和牛牛舌,好似食緊和牛厚切一樣🥩 吾講根本冇發現佢係牛舌💖

DESSERT 🍩🍨
帶我走Tiramisu 🍨🍪
用傳統意大利整Tiramisu嘅方法,所以如果鍾意食甜就唔建議你叫啦,但係如果鍾意苦苦地充滿冧酒味🍇, 一定會勁鍾意佢💖