深水埗《浪Nami — 寄居蟹式。港日料理居酒屋》浪𝐍𝐚𝐦𝐢 - 𝐊𝐨𝐤𝐨𝐧𝐢 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞炸雞心 𝐤𝐚𝐫𝐚𝐚𝐠𝐞 𝐡𝐚𝐭𝐬𝐮 $58日本人確實都食好多內臟類,完全演繹到真。唐揚感,而唔係普通炸粉雞心,雞心無任何內臟污糟味,熱辣辣新鮮,份量都非常足,無數住,感覺都有20粒至少?如果薯條同雞心兩樣都好味二選一我建議試試特別少少既唐揚雞心𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥:- 和牛脂炒雜菌𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐓𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐬𝐚𝐮𝐭𝐞 𝐚𝐬𝐬𝐨𝐫𝐭𝐞𝐝 𝐦𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦𝐬 $𝟑𝟖你以為係日式素食咩,sorry啊佢一遞埋黎超級香!我就聞到呢碟炒菇有料到!勁香牛油脂香味,毒到爆!- 31日間熟成但馬牛和牛牛舌心 𝟑𝟏𝐃𝐚𝐲𝐬 𝐃𝐫𝐲-𝐚𝐠𝐞𝐝 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐎𝐱-𝐭𝐨𝐧𝐠𝐮𝐞 $𝟏𝟏𝟖全晚最好食就係呢個牛舌心,非常juicy! 廚師有出黎解釋,熟成過程需要一路切除表面部份,令到完成熟成後真係得返好細舊,呢一碟已經係全份牛舌。牛舌必試!𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚:- 港產臘味蛋汁長通粉 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐅𝐞𝐚𝐭. 𝐇𝐊 𝐂𝐮𝐫𝐞𝐝 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐌𝐚𝐜𝐜𝐡𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢 $𝟏𝟐𝟖神奇地臘味同Carbonara夾!臘味包括臘腸同潤腸,都
深水埗《浪Nami — 寄居蟹式。港日料理居酒屋》

浪𝐍𝐚𝐦𝐢 - 𝐊𝐨𝐤𝐨𝐧𝐢 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞

[一粒肉丁/深水埗/日式料理]

「浪Nami」係一間以寄居蟹形式經營既港日料理居酒屋。概念係以一期一會形式,寄居於深水埗基隆街Kokoni Coffee,以寄居期限為三個月既經營概念,於晚上為客人帶來有別於主流既另類用餐體驗。首度寄居期2023年11月至2024年1月 (暫定)。聖誕節之選!🎄

第一樣到步要讚就係當日到訪非常寒冷,未坐低職員已經急忙遞上熱水,好細心!

𝐋𝐢𝐠𝐡𝐭:
- 梅漬蕃茄𝐦𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐜𝐡𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 $𝟐𝟖
本身自己唔太鍾意食醃製類食品,但呢個梅漬非常入味唔會過火,番茄仔完全去皮,甜梅子味道同新鮮蕃茄仔非常夾
- 薯條𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐬𝐭𝐢𝐜𝐤𝐬 $𝟓𝟖
薯條新鮮炸,辣粉均勻,餐牌無特別寫;有兩種醬料:麻辣辣椒油、印度青辣椒,唔會非常辣

炸物:
- 唐揚炸雞心 𝐤𝐚𝐫𝐚𝐚𝐠𝐞 𝐡𝐚𝐭𝐬𝐮 $58

𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥:

𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚:
神奇地臘味同Carbonara夾!臘味包括臘腸同潤腸,都好香,一路食已經好飽,都香到想問廚師係咩牌子臘腸😂Carbonara都無一般咁膩
- 薩摩赤雞雞肝蘑菇義粉 𝐒𝐚𝐭𝐬𝐮𝐦𝐚 𝐚𝐤𝐚 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐋𝐢𝐯𝐞𝐫 & 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐆𝐞𝐦𝐞𝐥𝐥𝐢 $𝟏𝟐𝟖
雞肝內臟味道比前面雞心勁,如果介意內臟味道建議唔好選擇,我自己就既鍾意雞肝+蘑菇醬都係我自己鍾意食既野,我諗除左「浪Nami」應該都無第二道有!

聖誕期間坐位有限,如果想訂就要係Instagram DM留座

味道:🌟🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟🌟

營業時間:18:00 – 00:00
留座方法:Instagram DM
寄居期:2023年11月至2024年1月 (暫定)
Tag: @nami.yoshoku
#NamiLtd #浪Nami #港日料理居酒屋 #寄居蟹居酒屋 #洋食屋

[𝐢𝐧𝐟𝐨]
浪Nami - Kokoni Coffee