2021-09-25
今日要同老公二人世界,當然要搵一間情調浪漫啲,嘢食有水準同埋服務好嘅餐廳,好好享受一下。我朋友推介左尖沙咀CHEF STAGE de Eddy Chu,佢上次都係同老公去食,口碑好好👍🏼 咁當然要去試吓啦!一出電梯,餐廳門口已經放滿獎狀,仲有好多雜誌報道。原來呢度既老闆兼餐廳總廚曾被業界稱為「西餐浪子」,入行超過30年,享負盛名。入到去餐廳,環境都幾有情調,我哋安排坐窗口位,仲可以望到尖沙咀海旁嘅夜景🌃 一邊欣賞夜景,一邊享受食物。我同老公都叫左五道菜set dinner 1️⃣ 乳酪鮮蝦芒果沙律呢一個前菜味道酸酸甜甜,好開胃。2️⃣黑松露蘑菇湯遠處已經聞到好香嘅黑松露味道,蘑菇香味濃郁,啖啖磨菇口感,加上黑松露醬作點綴,yummy 😋3️⃣清酒蟹肉日本年糕呢度菜式好清新,好有驚喜,所有嘢配搭,出奇地夾,年糕煙煙銀銀,好有口感,而清酒汁好香口。4️⃣雜海鮮青口、日本帶子、大蝦、鮑魚、芋頭蕃茄作為配菜兩個字新鮮👍🏼特別要讚嘅就係佢嘅大蝦,處理得好好,蝦殼趣卜卜,入邊蝦肉口感爽口彈牙🤤5️⃣原隻西班牙燒春雞雞肉肉質柔嫩、多汁、充滿彈性!6️⃣ 是日甜品 Tiramisu甜品都好唔錯,擺盤已經好靚,打卡一流,口感香
我同老公都叫左五道菜set dinner
1️⃣ 乳酪鮮蝦芒果沙律
呢一個前菜味道酸酸甜甜,好開胃。
2️⃣黑松露蘑菇湯
3️⃣清酒蟹肉日本年糕
4️⃣雜海鮮
青口、日本帶子、大蝦、鮑魚、芋頭蕃茄作為配菜
5️⃣原隻西班牙燒春雞
雞肉肉質柔嫩、多汁、充滿彈性!
6️⃣ 是日甜品 Tiramisu
甜品都好唔錯,擺盤已經好靚,打卡一流,口感香醇浓沉。