2018-04-25
原本煩惱緊食咩好,行去Apm搵食途中見到有個人好落力咁叫人上去餐廳試試,我比佢誠意打動,上去試下啦餐廳要上一層樓梯,沿路牆上掛畫,即時啓動少女心~令我忍不住自拍幾張餐廳寬敞,於中央設有沙律吧。發現優惠:惠顧晚市套餐可+$1享用其中一款,不過想要的蔗蝦轉左做花枝蝦卷春。花枝蝦卷春份量有三條,外皮又薄又脆,唔需要點醬,內涵已有足夠調味我地叫左兩杯soda,+$5藍柑檸檬梳打同青蘋果梳打,so refreshing~餐湯係意大利菜湯,欣賞個合桃餐包,上枱時仲暖,很軟熟~紐西蘭頂級西冷扒8oz配薯菜份量十足~配料有薯仔、西蘭花、車喱茄及茄子,薯仔係爽口的。扒要左七成熟,感覺再生小小就再juicy d~碟上仲有個亮點,就係原個焗蒜頭努力起晒啲蒜肉出嚟~已經熟透軟身,不過就咁食蒜味強勁,宜配搭牛扒一同入口法式西班牙豬鞍配薯蓉跟蘑菇燒汁又係份量十足,配菜同牛扒一樣,係蒜頭換成薯蓉兩球,好多呀!成塊豬扒既脂肪比例接近6:4,煎香的肉質加上脂肪的油香,我本身都怕肥膩,但入口越咀嚼越香,超正!唔點個蘑菇燒汁都已經好好食~花藝甜品 - Tiramisu 上枱時有個玻璃蓋保護住,因為花花很輕,影相時注意:唔好
餐廳寬敞,於中央設有沙律吧。
花枝蝦春卷
花枝蝦卷春
份量有三條,外皮又薄又脆,唔需要點醬,內涵已有足夠調味
我地叫左兩杯soda,+$5
藍柑檸檬梳打同青蘋果梳打,so refreshing~
餐湯係意大利菜湯,欣賞個合桃餐包,上枱時仲暖,很軟熟~
紐西蘭頂級西冷扒8oz配薯菜
碟上仲有個亮點,就係原個焗蒜頭
法式西班牙豬鞍配薯蓉跟蘑菇燒汁
又係份量十足,配菜同牛扒一樣,係蒜頭換成薯蓉兩球,好多呀!
唔點個蘑菇燒汁都已經好好食~
花藝甜品
花藝甜品 - Tiramisu
上枱時有個玻璃蓋保護住,因為花花很輕,影相時注意:唔好講笑!唔好嘆氣!因為會吹走啲花
蛋糕唔會太甜,只嫌中間的海綿蛋糕酒太多,令蛋糕濕左,但入口有很香的酒味,適合愛酒之人。
呢間餐廳適合拍拖晚餐,一入門口見到個gallery,心情指數向上,放工後遺症減輕~
室內環境浪漫~加上花藝甜品,圓滿~