2022-02-11 500 瀏覽
#emily出街食👅👅 上次男朋友生日諗住帶佢食一樣佢從來都未食過嘅嘢 (好奇怪佢本身係英國讀書但係就從來都未食過)就係英國嘅beef wellington😆諗好咗食咩之後我就不斷上網搵餐廳希望搵一間係全港最好食 後來搵到呢間佢嘅主打菜就係beef wellington 環境好靚可以打卡之餘 上網亦都見到基本上一致好評😛👍🏻咁就果斷book咗位同佢去食 嗰度果然環境氣氛都非常之浪漫好適合同男女朋友嚟食飯😛😳 前菜嗌咗個scotch egg原來係外層炸咗 而裏面係流心嘅雞蛋🥚第一次食覺得好特別都覺得幾好食~😙終於到咗個晚嘅重頭戲 beef wellington 睇圖就睇得出牛扒顏色非常粉嫩😋而食落亦都非常之嫩滑 上網做完research先知原來每一間做beef wellington嘅餐廳外層包圍嘅醬都唔一樣而今次the leah用嘅係蘑菇醬而我個人都好鍾意食菇菌類嘅嘢 所以就覺得好好食~~💯💯
#emily出街食👅👅
Beef  wellington