睡飽吃吃係網店流浪甜點工作室嘅實體店,主要賣各種口味嘅巴斯克蛋糕、戚風蛋糕,仲有芋圓甜品、台式飲品。裝修採用柔和嘅黃燈,懷舊木系裝修,有種台南小店嘅感覺。*之前上網訂過芝麻豆腐花生麻糬,第一啖感覺係好強!個人覺得比巴斯克更強。戚風蛋糕體鬆軟、濕潤,第二日食都保持到水準,紅棗味相當弱。黑芝麻忌廉好濃好滑,豆腐夾心豆味香濃,有啲似奶凍。牛奶麻糬鋪面,煙韌似湯圓,加大量花生粉喺表面,有種台灣味啊!巴斯克芝士蛋糕中間軟心,質地濃稠順滑,外層比較挺身,似紐約芝士蛋糕。味道上,芝士味、奶味都比較薄弱,係蛋糕嘅口味更突出。同區其實都有另一個主攻巴斯克蛋糕嘅網店/實體店,兩者明顯走兩種唔同嘅路線。西西里島開心果巴斯克 $68開心果味比想像中濃,有明顯嘅果仁香。感覺除咗開心果,仲有少少其他果仁味。口感上有少少單調,多啲果仁碎會更豐富。星野抹茶巴斯克配草莓cream $68抹茶超級濃,濃得嚟唔會苦澀,淡淡回甘,配士多啤梨忌廉好夾。蜜樹博士茶 $45每人最低消費一杯飲品,所以一定要叫,就係熱水+茶包,兩個字:普通。
芝麻豆腐花生麻糬

西西里島開心果巴斯克 $68
西西里島開心果巴斯克

星野抹茶巴斯克配草莓cream $68
抹茶超級濃,濃得嚟唔會苦澀,淡淡回甘,配士多啤梨忌廉好夾。
星野抹茶巴斯克配草莓cream

蜜樹博士茶 $45