2020-12-06
推薦指數:🤩🤩🤩🤩好想食泰國野,知道西環最近新開左間泰式FUSION菜一於去試下! 😎環境裝潢係幾有格調,帶有泰國嘅元素又不失型格的設計,OPEN BAR令人感覺特別CHILL。而家仲係做緊SOFT OPENING MENU 🥳好驚喜呀 ! 價錢親民,款式選擇都唔錯,重點真係好特別!係平時食唔到嘅泰式FUSION菜😇今次嗌左3 COURSE MENU,每位都只係HK$188。🥰個MENU已經有必點SIGNATURE DISH! 就係會流心嘅牛角包🥐咁就唔係好特別?最特別係入面流心的並唔係一般普通口味,而係冬蔭龍蝦湯同法式龍蝦湯😏牛角包外脆內流心,一切開,真係湧出黎嘅驚喜!味道又出奇地夾,配上冬蔭公同龍蝦湯🦞味道濃郁而且夾到麵包本身的香,打卡一流之餘仲真係好好食😛STARTER都絕不馬虎~🦪燒美國生蠔配泰式辣汁,係咪真係夾嫁?生蠔喎!一黎到兩隻生蠔份量唔錯,微微燒一燒,配左泰式辣汁,好有泰國FEEL而且仲帶出左蠔嘅鮮味。另外泰式大蝦柚子沙律 ,柚子的酸特別令人醒胃,大蝦開邊,柚子沙律味道唔錯令人食完都覺得好FRESH,想中和油膩感嘅推薦大家嗌呢個沙律!🥗主菜選擇唔錯,每款見到都想試。有別
主菜選擇唔錯,每款見到都想試。有別於一般嘅泰國菜,今晚重點期待嘅龍蝦汁蟹肉伊麵!🦀
真心推薦同大讚!蟹肉一向都係工夫菜,要花心思心機起出蟹肉,呢個伊麵同龍蝦汁簡直煮得絕配~
另外冬蔭龍蝦汁燴海鮮,海鮮份量好多,有青口、大蝦、蜆等等。冬蔭湯底味道較濃,配埋白飯係幾唔錯的選擇!