2020-12-04 44 瀏覽
流心牛角包好耐之前已經好想打卡,今次終於嚟到堅尼地城,一定要趁機試下!新鮮香脆牛角包,搭配埋香濃嘅龍蝦湯真係好滿足,一切開湯汁就湧出來,嗰一下真係好治癒。前菜叫嘅係龍蝦鳳梨沙律,龍蝦配埋香脆嘅蟹籽真係好爽口,新鮮嘅菠蘿令口感更加清新。主菜我叫嘅係瑪莎曼咖喱和牛尾,香濃嘅咖哩真係好正,就個汁都已經可以撈成碗飯,和牛好爽口,而且牛肉味好香,我覺得一定要叫嚟試下。朋友叫嘅係泰式豬頸肉,豬頸肉有特色肥而不膩,咬落去非常彈牙,好有口感。甜品叫咗椰子雪糕配風乾鳳梨及黑糯米,同埋泰式奶茶流心牛角包。試咗兩款我覺得黑糯米椰子雪糕真係好有泰式風味,香濃嘅椰子再配埋煙韌的黑糯米,簡直係最滿意嘅甜品,椰子雪糕椰子味好出,超級正!