招聘中
2天前
薪金面議
2天前
2021-09-25 163 瀏覽
高質泰餐今次同朋友來試食灣仔呢間泰國料理,食物味道質素同環境都有驚喜👍🏻👍🏻前菜揀左泰式生蝦,刺身本身非常新鮮,配左一片蒜片同一塊辣椒,辣椒其實比較辣,我自己就食唔到,不過都有配買店家自己製嘅醬汁,味道酸酸甜甜冰冰涼涼。店家非常細心,蝦刺身下面嘅冰係用袋包住嘅,就算冰融化都唔會有好多水。主食叫左經典嘅Pad Thai。蝦大隻又彈牙,都食得出幾新鮮。味道方面都唔輸係泰國食過嘅Pad Thai🤓呢間嘅海鮮都幾受歡迎,我地叫左燒魷魚同泰式明鱸魚~燒魷魚分量比較足,醬汁係鹹帶啲甜,魷魚彈牙。泰式明鱸魚係keep住加熱嘅,會比多碗魚湯比我地淋上去等魚肉吸收多啲味道,個設計都幾好玩!🤩呢間餐廳本身分量唔細,食到呢度已經非常飽,但我地又叫左椰青同甜品!因為太懷念泰國嘅椰青🥥🥥🥥,夏天飲非常消暑!甜品椰汁木薯係第一次食,木薯口感有少少似紅薯,不過纖維感更重,配左店家自製嘅椰汁,係一款健康冇負擔嘅甜品👍🏻👍🏻👍🏻店鋪環境同服務質素都係非常好,係會再來食嘅一間高質泰餐!
高質泰餐

前菜揀左泰式生蝦,

呢間嘅海鮮都幾受歡迎,我地叫左燒魷魚同泰式明鱸魚~

店鋪環境同服務質素都係非常好,係會再來食嘅一間高質泰餐!