2021-04-15 60 瀏覽
俾我發現呢到有個抵食三層tea set!$258/2人,啱哂我地邊食邊打咭!✨Lemon Grass 3-Layers Afternoon Tea Set $258 for two person鹹點Savoury ⭐Grilled Japanese Scallop in Thai Chii Sauce燒日本扇貝配泰式汁扇貝大隻厚肉!鮮甜有彈性!⭐Grilled USA Oyster in Thai Chili Sauce燒美國生蠔配泰式汁生蠔新鮮,仲有陣陣海水味,面頭略燒過,令鮮味更突出。肉質creamy多汁,配埋泰式汁,酸酸辣辣,惹味開胃。⭐Crab Meat Mango&Avocado Toast芒果蟹肉牛油果多士多士好脆口,同埋估唔到芒果+蟹肉+牛油果既味道係咁夾!⭐Iberico Pork Neck & Cucumber Steam Bun西班牙黑毛豬頸肉溫室青瓜刈包包身軟熟,豬頸肉入味,肉味香濃,配埋清新青瓜同面層蟹籽,味道豐富有層次。⭐Black Truffle Mushroom Spring Rolls黑松露野菌脆春卷呢款純素既鹹點同樣出色,脆卜卜好正。意猶未盡Speci

鹹點Savoury
扇貝大隻厚肉!鮮甜有彈性!
多士好脆口,同埋估唔到芒果+蟹肉+牛油果既味道係咁夾!
呢款純素既鹹點同樣出色,脆卜卜好正。

意猶未盡Special Treat
✨Tom Yum Lobster Bisque Lava Croissant冬蔭龍蝦湯流心牛角包(+ $48)
冬陰功味道突出,同時又唔會蓋過龍蝦既鮮味。牛角包非常鬆化酥脆,牛油味濃,唔怪得係佢地既招牌菜,真係好好味!
✨Thai Mik Tea Lava Croissant泰式奶茶流心牛角包(+ $28)
呢款甜味既流心牛角包同樣深得我心,裡面既泰式奶茶味道香濃,甜而不膩。

甜點Sweet
⭐Stewed Bird's Nest Coconut Egg White w/Hokkaido Red Bean官燕椰汁燉蛋白伴北海道紅豆
賣相精美,面層仲有金箔,夠哂高貴。官燕椰汁清香,甜度適中,紅豆軟腍,蛋白滑溜,質感有層次。
⭐Sous-vide Creme Brûlée w/Pineapples鳳梨焦糖燉蛋
蛋味香濃,入口香滑,焦糖脆口唔太甜,燉蛋底下仲有厚厚既椰絲,好有泰式風味。
⭐Thai Tea Cheese Cake泰式奶茶芝士蛋糕
造型小巧可愛。
⭐Classic Mango Sticky Rice芒果糯米飯
芒果香甜,糯米飯煙煙韌韌,好香椰汁味。

飲品Drink
✨Tiramisu Cheesy提拉米蘇芝味特飲 (+$25)
面層芝士奶蓋濃厚豐盈,芝味重,一啖連埋咖啡入口,真係同飲緊Tiramisu一樣。

✨Thai Milk Tea w/Espresso鴛鴦 (+$25)
朋友既鴛鴦,入到咖啡香之餘,泰式奶茶味亦好突出。

✨Lobster & Pineapple Salad 龍蝦鳳梨沙律 $78
龍蝦爽口彈牙,鳳梨清甜冇渣,沙律清新開胃。