2019-01-24 124 瀏覽
今日Sunday,返完工之後就接埋女女一齊去食lunch,因為我係荃新天地返工,女女係荃新天地學跳舞💃🏻,成日都會經過呢間「泰巷」舖頭,每次去都好多人排隊,今日因為假期都係好多人排隊,不過今日我係真係想試吓呢間泰國菜,因為本身我係1/4 mix血統係泰國人🇹🇭,今日終於皇天不負苦心人,終於讓我如願以償!識我嘅人都知道,爺爺以前係商家,亦都係一位品味師,由細到大俾爺爺寵慣食好嘢,所以對好多食物都好高要求~特別對自己家鄉嘅食物要求更高,一係潮州菜,一係泰國菜!🥰🥰但係真心講一句,我到而家,係港九新界未發覺一間潮州菜真係會令我呢個潮州妹食完話好既!一坐下,就聽到隔離台的人說這裡的凍奶茶很好喝,同出面不一樣,聽到我個心很癢,本身我對奶茶一般般,因為怕肥🤣不過今日真係試咗,果然真係同出面不一樣,零舍不同~😍嗌咗火車頭河粉and牛魔王河粉,哈哈~😅一睇到呢d名都覺得好好笑,都唔知d嘢點,但係結果都係出乎意料,正👍🏻👍🏻👍🏻好大碗,而且好足料~d湯底牛味夠濃😋😋見我女食得咁滋味都知道真係好好食啦~我純粹同大家share~如果大家鍾意都不防可以試吓~

我純粹同大家share~如果大家鍾意都不防可以試吓~
  • 泰式凍奶茶
  • 火車頭河粉