2022-07-01 9 瀏覽
約左朋友食生日飯,揀咗呢間靚靚既打卡餐廳。係ig 已經見到呢間餐廳環境好靚,牆上有壁畫,好似去左外國咁,所以私心推介左呢間餐廳比朋友,一齊係 long weekend 去chill 一下APPETIZERS 香煎鵝肝配紅酒蘋果 ($78)鵝肝味道香濃,上面用紅酒🍷釀蘋果增加微酸既清新感,舒緩鵝肝既厚重西班牙八爪魚帶子伴蕃茄沙沙 ($108)八爪魚口感煙韌,燒帶子肉質嫩滑,加上頂層用蕃茄、洋蔥🧅拼成既蕃茄沙沙,3種唔同口感既配搭,效果意外地配襯,好有驚喜SNACK🦀 泰式咖哩蟹肉他他配薄餅 ($78) 🍕呢道菜好有泰國風味,用香茅、泰式咖喱同好多小蟹拑拼成餡料,有啲冬陰功既感覺,咬落仲幾多肉汁添旁邊既薄餅較厚身,但唔會覺得好油👍🏻MAIN法式焗春雞 ($158) 🐓用黑松露同ham等配料釀係雞皮同雞肉之間,好意外黑松露味道新鮮,唔係用黑松露醬,係真材實料既黑松露。菇味香濃,每啖雞肉都有黑松露味,間中仲食到少少雞油香好鍾意旁邊既以色列串茄,外層輕輕煎過,裡面好JuicyDRINKSSiesta ($74) 🍹用熱情果、節木骨茶製成既cocktail,加入lime & gin 酒,酒精濃度較
約左朋友食生日飯,揀咗呢間靚靚既打卡餐廳。

APPETIZERS

香煎鵝肝配紅酒蘋果 ($78)

西班牙八爪魚帶子伴蕃茄沙沙 ($108)

SNACK

🦀 泰式咖哩蟹肉他他配薄餅 ($78) 🍕
旁邊既薄餅較厚身,但唔會覺得好油👍🏻

MAIN

法式焗春雞 ($158) 🐓
用黑松露同ham等配料釀係雞皮同雞肉之間,好意外
好鍾意旁邊既以色列串茄,外層輕輕煎過,裡面好Juicy

DRINKS

Siesta ($74) 🍹
用熱情果、節木骨茶製成既cocktail,加入lime & gin 酒,酒精濃度較低,好易入口。整體味道似高濃度檸檬汁既Lemonade,酸酸甜甜,旁邊仲有兩粒荔枝,打卡好靚

Yuzi basil sour ($74) 🍸
主要用羅勒葉製成,飲落幾順滑,上層有綿密既泡泡,旁邊有羅勒葉裝住柚子果肉,都係打卡推介。同樣加入lime & gin 酒,較易入口,嘆住食呢餐飯 好有泰國旅行feel