小火山 (已結業)

The Volcano
2024-04-10 20 瀏覽
泰式MaMa海鮮麵 餓底搵到銅鑼灣呢間小火山餐廳 有泰式海鮮冬陰公湯底 《泰大鑊冬陰海鮮麵》 呢個海鮮麵係用左泰國mama麵 麵質幾好 👍🏻 就算食到最後麵唔會太淋 上面仲有好陰海鮮 有帶子、蝦🦐、蜆、花甲、魷魚🦑仲有4隻蛋黃 要同D麵撈埋一齊食 湯底唔算辣 食唔到辣既朋友都食到但佢既份量唔算大 3個女仔食呢個4人份 都唔係好飽 泰式無骨鳳爪 🐣呢個係食泰菜必食的!仲有生洋蔥同埋蕃茄仔 作為前菜係個refreshing 既選擇 呢個無骨鳳爪都幾酸辣架 小火山泰式風味豬腩肉🐖呢個真係唔推介 本來以為係類似韓式豬肉加泰式醬上菜先發現原來係炸既 仲有好重油益味加埋個醬都蓋唔住D味 飲品就叫左兩杯沙冰 夏天行完街飲一杯真係透心涼18碌粉🍍呢杯係菠蘿沙冰 唔會太甜 又有菠蘿既香味釘Moo 扮 🍉就係西瓜沙冰呢杯比起菠蘿沙冰更加清甜 最後,呢間餐廳每位入座都要收 28蚊既醬料同蝦片費 雖然蝦片係任食 但我地3個都冇點過個醬汁 如果可以按每枱收費會比較好大家都要多多支持香港既餐廳 因為呢間小火山 🌋 支撐唔住加租既壓力 最後營業日係5月5日 小火山🌋 📍 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
泰式MaMa海鮮麵
餓底搵到銅鑼灣呢間小火山餐廳 有泰式海鮮冬陰公湯底

《泰大鑊冬陰海鮮麵》
呢個海鮮麵係用左泰國mama麵
麵質幾好 👍🏻 就算食到最後麵唔會太淋
上面仲有好陰海鮮 有帶子、蝦🦐、蜆、花甲、魷魚🦑
仲有4隻蛋黃 要同D麵撈埋一齊食
湯底唔算辣 食唔到辣既朋友都食到