今日早左放lunch, 所以去遠d, 到灣仔. 呢間nana banana 都係d fd 介紹, 一d都唔難揾, 灣仔地鐵c出口過對面就到.一去到, 好有氣氛lo~, 或者係因為lunch hour, 所以感覺好舒服, 暗暗的, 靜靜的, 第一印象不錯.然後, 是侍應, 話明係泰國嘢,當然係泰國靚女侍應啦..咳,,,,回正題, 因為我唔太喜歡食spicy的嘢, 所以選擇了'雞肉炒泰國金邊粉', 好好味lo~~, 其實話唔辣就假, 有d lo, 仲有呢個金邊粉有d 甜甜地, 又帶有d 酸味味, 開胃之餘, 令我對泰國嘢改觀, 原來金邊粉可以咁煑既~ 另外, 仲送飲品, 例湯,仲有甜品, d甜品唔係話係街邊買嫁, 自己煮嫁! 今次係反薯糖水, 都好好味, 夠甜又夠辣, 飲的時候我笑左出來, 因為好有阿媽的味道不過美中不足的是貴左d lo. 唔知你仲唔仲意泰國嘢? 有冇好介紹先~~~

然後, 是侍應, 話明係泰國嘢,當然係泰國靚女侍應啦..

雞肉炒泰國金邊粉
不過美中不足的是貴左d lo.
唔知你仲唔仲意泰國嘢? 有冇好介紹先~~~

反薯糖水
collection