2020-11-17
是日朋友生日,搵左尼間睇落d野食唔錯晚餐廳。一去到好多人幾乎爆場,心諗好似好勁。因為朋友先到,咁我到左一陣都可以落order,由於3個人諗住食少少,就嗌左1個飯2個都要$98既小食。侍應行左兩步好快返轉頭話你地要再嗌多d野食因為最低消費係$200每人。「$200每人?!」,咁我就問朋友知唔知,佢地都擰頭啦,心諗成間餐廳都唔似值咁貴,同埋坐低都無講過有$200每人最低消費咁多,但都嗌左侍應cancel單先再睇下食咩。睇睇下諗諗下唔對唔,$200每人?尼間野?仲要無人出過聲有最低消費,好似焗你再嗌咁!最後我同朋友決定走!我朋友走最後竟然比佢地攔住話落左單比埋錢先!當外賣咁攞走!(但其實我地落單到嗌佢cancel單係好快既事,侍應都好似用耳機通知左廚房。之後我地真心選唔到食咩,唔想硬比每人$200但又食唔晒浪費野食至決定離開)最後發現menu第一頁係有寫最低消費,但上面係餐廳logo ,opening hours等資料,我係一野揭左去後面睇野食lor,點都睇個頁,同埋佢之後無一頁有寫有最低消費字眼!每人比$200唔緊要!但係咪應及早揚聲,同時發現有留言都有投訴尼個問題!頭先住隔離個對情侶,男
頭先住隔離個對情侶,男既都話野食貴全程黑面,睇黎都係比人焗住嗌夠每人$200啦