2021-05-24
呢間餐廳憑門口個霓虹燈,已經知道係食牛。而呢間餐廳又真係只有一款主菜,就係美國頂級肉眼扒🥩岩晒有選擇困難症嘅朋友,不過都奉勸唔食牛嘅朋友要另選餐廳😅😅套餐價錢$316 -核桃有機沙律-美國USDA Prime頂級肉眼扒-無限添加薯條🎈 美國USDA Prime頂級肉眼扒第一樣當然係講咗我地既主角牛扒先啦,牛扒只有一款選擇,只需要自行選擇生熟程度。建議可以揀生少少,因為牛扒會放喺一個鐵碟上面用小火熱住,食到最尾嘅牛會比一開始食嘅熟dd,不過咁樣都有個好處就係塊牛扒唔會食到凍哂。牛扒有經過簡單調味,另外配有餐廳自家製醬汁。我個人就覺得唔使點醬汁都已經好好味😋圖中牛扒係二人份量,侍應喺上菜嘅時候已經幫我地每人夾咗一件落自己隻碟到先。咁即係有幾多呢?答案係10安士即係280克左右。自問兩個人都好鍾意食牛扒,而且自問唔係細食嘅人,不過我地都冇辦法食得晒🙈🙈🎈 無限添加薯條係我最鍾意既幼薯條,新鮮熱辣炸起,真係食唔停口。好似話係加咗牛油去炸,所以特別酥脆,邪惡到極點🙈侍應仲會驚你食唔夠,會走埋黎問你仲加唔加薯條🤣🎈 核桃有機沙律生菜新鮮爽脆,食落又幾開胃,又可以減低之後食牛扒同薯條既罪惡感😜🎈朱古
套餐價錢$316
-核桃有機沙律
-美國USDA Prime頂級肉眼扒
-無限添加薯條
🎈 美國USDA Prime頂級肉眼扒
美國USDA Prime頂級肉眼扒
🎈 無限添加薯條
侍應仲會驚你食唔夠,會走埋黎問你仲加唔加薯條🤣
無限添加薯條
🎈 核桃有機沙律
核桃有機沙律
🎈朱古力蛋糕 (~約$100)
餐廳沒有固定甜品餐牌,不過就會用餐車推出甜品供客人選擇。款式大約有6-8款,大部份分量都非常大件,想試多幾款都唔得😅而且款式係先到先得,賣晒就冇。所以見到啱心水就可以截停服務員,留起食完主菜再上甜品。
因為真係都已經好飽,不過我地又覺得要食埋甜品先夠滿足,所以決定兩人share一件。相入面係用主菜碟放蛋糕,大家就知道件蛋糕有幾大件😅😅😅
朱古力蛋糕
💕每一枱都有全新未開封的樽裝茄汁、蛋黃醬同埋芥末醬,非常之貼心和衛生,疫情之下大家都可以放心使用。
➿➿➿➿➿➿➿➿➿
💰晚餐人均 $400(飲品另計)
📍尖沙咀赫德道12號地下
➿➿➿➿➿➿➿➿➿