2021-10-01
第二次黎食沾麵啦,食過翻尋味😍平時拉麵店店員多數係年輕人,呢度竟然全部係姨姨們~但姨姨們超級好,好禮貌又好親切,所以我覺得係好溫馨的小店😘特別今次我倒濕全身😂多得姨姨幫忙. 🟥特濃味噌廣島蠔沾麵 $108 🦪🟧一向喜愛食沾麵,大多湯頭愈食愈鹹,但呢度絕對唔會!湯底有種似自家煲的魚湯味,好天然冇味精。再加上肥美好甜的廣島蠔,size雖小但份量都好多😋沾麵仲有得揀凍或暖,粗麵掛湯都一流,個人覺得暖麵入口的感覺更舒服。. 🟨黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵 $83 🐷🟩湯底揀正常的話,偏清但其實好足黑蒜味,偏重口味的可選擇濃湯☺配上肥瘦各半的角豚煮(類似厚切炆腩), 非常入味!糖心蛋都值一讚😍好濃厚的甜醬油半熟蛋.除咗麵,小食都好好食❗加$15就可以配沙律或餃子配汽水.🟦豆腐沙律🟪炸豆腐,完全係外脆內嫩滑,脆漿超級薄💯簡單配上燒汁及木魚碎已經好好味。.🟫紫薯甘栗餅🟫好好食!(其實上一次食嘅)😋咬開全部超濃郁的紫薯蓉,仲帶粒粒栗子,完全唔似人地急凍野.⬜必試辣芽菜⬛酸酸辣辣又爽口,非常開胃,唔想加辣粉,加芽菜落麵都好夠。上次同肥 Pat先生食,佢食到人地要 refill添呀😝.最後附上一張之前食的"赤武士
🟥特濃味噌廣島蠔沾麵 $108 🦪🟧
🟨黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵 $83 🐷🟩
除咗麵,小食都好好食❗加$15就可以配沙律或餃子配汽水
🟦豆腐沙律🟪
🟫紫薯甘栗餅🟫
⬜必試辣芽菜⬛
最後附上一張之前食的"赤武士", 夠辣好好食呀呢個❗