2017-07-27 87 瀏覽
同朋友約咗行街街,因為要買既targets太多,諗住快快趣食個車仔麵就shopping...環境:店細細間,得兩張四人枱,一張7人枱... 食飯黄金時間真係幾多人,keep住有人出入,好旺場呢!好在我和朋友兩個人,都不算難找位。食物:我叫左個龍蝦湯車仔伊麵 + 南乳雞翼 + 魚餅 + 墨魚手指~ 果汁飲品~見職員俾左個龍蝦鉗我用... 心諗切開半隻, 肉唔係一搣就甩咩?  上菜時就明白喇~ 唔止隻龍蝦大隻~ 個鉗都好巨型~ 用鉗先可以拆開埋個龍蝦鉗食埋嘛~ 咁既車仔麵真係幾豪氣~ 跟返指示去做~ 試下個湯底先~ 嘩.... 真係好重龍蝦味, 真係好似去左酒樓食龍蝦伊麵咁~~ 不過去酒樓.... 每人分唔到咁多龍蝦肉同麵.... 今次可以一個人豪氣咁慢慢嘆~~餸方面, 我最愛南乳雞翼, 又脆又入味, 唔會好咸~ 魚餅好似係自家製~ 唔會好腥, 不錯~ 魚餅+墨魚手指都輕炸過, 好香口~ 不過今次我點得肉太多, 應該加個菜中和一下會好d~好在我都叫左支果汁~ 清清甜甜~ refresh一下~ 呢支果汁好少見, 想唔到小店也會有特別的果汁飲品, 仲有3-4款添~ 朋友就喜歡佢有支裝汽水(可樂

環境:

食物:

殿。龍蝦湯車仔麵 (兩餸)

好在我都叫左支果汁~ 清清甜甜~ refresh一下~
呢支果汁好少見, 想唔到小店也會有特別的果汁飲品, 仲有3-4款添~ 朋友就喜歡佢有支裝汽水(可樂/忌廉), 呢d懷舊野真係買少見少lu~

服務:
呢度係先在外面排隊點餐,跟住入店坐低等上菜,菜到付款,然後慢慢食~

職員雖很忙, 但態度還算友善~ 最最最欣賞係老闆 (村爺爺?)的善心!
推出長者優惠~全日$16車仔麵!! 呢個時勢, $20仲有得找既一餐真係好難揾到~~ 欣賞老闆回饋社會的心~ 希望咁既有心小店可以愈來愈多~

殿。龍蝦湯車仔麵 (兩餸)