✨PS: 記得開聲睇片💛太耐冇食過嘉多娜麵包布甸🥺🥺,搞到我好掛住個味道🥰所以我終於下定決心要去排隊買返屋企食😈我3:40pm排隊,4:15pm提早開賣☺️ (本身係4:30pm先開賣,大家要留意哦~)姐姐會先將麵包布甸s放定係盒,咁大家就可以更有效率買到包包👍一場黎到,我更係三隻味都買曬啦🙈🙈✨PS: 只有油麻地分店先有齊呢3款口味咋😏- 原味麵包布甸🍮 $15✨PS: 姐姐建議熱食,用焗爐160度翻熱1-2分鐘左右♨️但我點會比佢留到去第二日呢🤣,我當然係即日食!包體煙靭有嚼勁,我真係好鐘意包體質地😋😋(係我心目中暫時冇其他麵包布甸包體可以代替佢地位😍)一咬開口感滑溜細膩既布甸內餡即時流出🫣內餡充滿雲尼拿香及濃郁蛋奶味🍼 🥚可惜味道較甜,如果甜度可以減低少少就Perfect💯- 抹茶紅豆麻糬麵包布甸🫘 $23✨PS: 姐姐建議凍食,所以我第二日先拎出黎食😌雖然包體加上抹茶粉,但感覺味道不重🤣反而布甸內餡抹茶味道突出,回甘而不甜膩少苦澀🤩我就係最鐘意呢種日式抹茶味道🍵中間有幾粒偏固體軟熟煙韌麻糬,甜度剛好😳表面另有大大粒紅豆,咬落有輕微起沙🫘整體口感好豐富❤️- 黑白麵包布甸🖤🤍 $23✨
✨PS: 記得開聲睇片💛
太耐冇食過嘉多娜麵包布甸🥺🥺,搞到我好掛住個味道🥰
所以我終於下定決心要去排隊買返屋企食😈
一場黎到,我更係三隻味都買曬啦🙈🙈
✨PS: 只有油麻地分店先有齊呢3款口味咋😏

- 原味麵包布甸🍮 $15
但我點會比佢留到去第二日呢🤣,我當然係即日食!
包體煙靭有嚼勁,我真係好鐘意包體質地😋😋
(係我心目中暫時冇其他麵包布甸包體可以代替佢地位😍)
一咬開口感滑溜細膩既布甸內餡即時流出🫣
內餡充滿雲尼拿香及濃郁蛋奶味🍼 🥚
可惜味道較甜,如果甜度可以減低少少就Perfect💯

- 抹茶紅豆麻糬麵包布甸🫘 $23
✨PS: 姐姐建議凍食,所以我第二日先拎出黎食😌
雖然包體加上抹茶粉,但感覺味道不重🤣
反而布甸內餡抹茶味道突出,回甘而不甜膩少苦澀🤩
我就係最鐘意呢種日式抹茶味道🍵
中間有幾粒偏固體軟熟煙韌麻糬,甜度剛好😳
表面另有大大粒紅豆,咬落有輕微起沙🫘
整體口感好豐富❤️

- 黑白麵包布甸🖤🤍 $23
✨PS: 姐姐建議凍食,所以我第二日先拎出黎食😌
較脆身的包體加入竹炭粉,表面加上芝麻粒粒點綴😗
麵包布甸上層係微甜偏流質燉蛋白,帶有輕微奶香味😛😛
下層係好濃郁黑芝麻香既布甸內餡,不會過份甜🫶
3款麵包布甸中,呢款甜度最低🤭
整體配搭新穎,真係很不錯🤤💗

整體黎講,三款麵包布甸都好好食🥳🥳🥳
但個人私心更推廣黑白麵包布甸,甜度更符合我口味🤫

📍 嘉多娜餅屋 - 油麻地
油麻地碧街54號地舖