2021-06-21
一向都鐘意食喇沙, 海南雞飯呢d新加坡菜式, 雖然無得去新加坡, 不過好在香港都有好多好食的新加坡餐廳。之前見到呢間蘇山雞飯好多人食, 難得今日6點幾在附近, 早少少食又唔使排隊~坐低阿姐叫我掃QR code用手提落單, 我貪心喇沙, 海南雞飯兩樣都想食, 好在原來有鴛鴦海南雞飯餐, 滿足晒我雖然係迷你版, 不過其實份量好多! 海南雞好嫩滑, 唔使點醬已經入晒味, 喇沙都幾香濃, 而且配埋魚片,豆卜同蝦, 都好豐富! 不過最令我有驚喜的係個油飯! 甜甜地的, 好香, 超好食wor! 就算齋食個飯都覺得正!朋友叫了白胡椒肉骨茶湯米粉, 排骨數量都幾多, 煮到剛剛好, 肉有咬口但又容易離開骨頭, 淡淡的白胡椒香咪, 比較清淡的一款菜式, 米粉係幼細個種, 連埋個湯一齊食最正!仲有油炸鬼, 飽肚到不得了!點了2個小食, 其中一個係麻辣玻璃魷魚逍菜, 魷魚都幾多下, 配上麻辣醬好野味, 不過真係幾辣下!另一個係Susan雞翼, 原來係雞全翼!!勁大碟, 雞翼炸到好脆好香口, 咬開入面好多汁肉好嫩!最後叫埋椰青同青檸菠蘿梳打,夠凍夠氣, 好滿足!
最後叫埋椰青同青檸菠蘿梳打,夠凍夠氣, 好滿足!