2010-07-13
日本餐, 壽司刺身吃太多, 所以上網搵左呢間 秋田鐵板鐵.一去到, 去有知客過黎好有禮貌咁問你係咪 x 先生, 幫你搵人代客泊車, 心諗, 服務都幾好喎.好啦, 上到去坐低, 叫埋野食. 叫左一大埋散叫既海鮮做鐵板. 轉個頭, 上個海螺刺身俾我, 叫我食. 雖明知佢上錯, 不過算啦, 多一事不如少一事, 照食. 食 2 件, 個司傅話我知, 個內臟唔食得.... (咁你又上?!) >.<" 個海螺變成刺身上, 但內臟又放一齊, 預鐵板用. 個司傅話, "... 我都好亂, 唔知掂....." (我信心即一沉).好啦, 等鐵板啦. d 材料好早到齊, 但個年輕司傅就遲遲唔開始, 淨顧住同我同枱o個幾個女仔係度吹下水, 玩下飯 (用飯切公仔). 就算切完都好, 完全無意開始鐵板我 d 菜. 我計左時, 我足足坐係o個度 1 小時 15 分鐘, 真係頂佢唔順, 唔知係顧住溝女定被女溝, 當 d 客死既.我開始忍唔住, 問佢幾時開始鐵板? 佢先斯斯然咁, 要我等多 10 分鐘先開始鐵板. 明明閒日, 個場好清閒, 一 d 都唔忙. 我坐足 1小時 15分鐘, 跟住吹佢,
我開始忍唔住, 問佢幾時開始鐵板? 佢先斯斯然咁, 要我等多 10 分鐘先開始鐵板. 明明閒日, 個場好清閒, 一 d 都唔忙. 我坐足 1小時 15分鐘, 跟住吹佢, 再等 10 分鐘, 佢先落鐵板. 跟手佢又鐵板得好快, 不過唔得, 油超多. 係我食日式鐵板以來, 最多油既.
好快速咁 30 分鐘內全部食完, 拿車走人, 都唔洗補錢, 因為由坐低到走人, 剛剛好 2 小時.
2 小時入面, 等左 1 小時 30 分, 食左少於 30 分鐘. 如果我唔開口問佢, 唔知佢要溝女 + 切飯公仔都幾點呢?
憤怒人上
此餐廳, 永不錄用