2024-04-29 58 瀏覽
估唔到探魚開到黎香港, 係新城市6樓。.去探魚就梗係要叫番條魚試下佢咩料啦,佢有幾種魚揀, 但係我都唔係好知係會點,所以揀個唔使加錢既魚就可以。.金銀蒜香味烤魚 (凌波魚) $298朋友唔係想食辣, 就叫左蒜香,真係充滿住蒜茸, 一路滾住一路食, 蒜香味都愈黎愈濃。魚本身都幾大條, 份量足夠3個人食,魚肉冇雪味, 冇腥味, 用筷子一夾已經係一大塊魚肉,魚骨只有中間既小骨。 .小食:海陸空天團(15串) $68每一串既肉唔算好多, 不過就幾得意 有牛肉,豬肉, 魷魚, 雞軟骨等,個盤下面有火一路warm 住, 幾時食都係熱的。.小酥肉$68小酥肉既份量較多, 每一塊既小酥肉都係好大條,裡面既肉都嫩滑, 撈埋爆谷一齊食口感又真係不錯。.冰粉 $6一坐低就落左單先, 咁就可以出去冰粉區整黎食, 任食架!再慢慢落單等野食。冰粉區都幾多配料, 有黑糖漿, 桂花蜜, 生椰, 白珍珠, 寒天晶球,山楂片, 葡萄乾, 花生碎, 黑糖麻薯等。.飲品其實餐廳有茶包提供, 可以自己去沖。 整體唔錯, 食物好食, 價錢適中, 下次晏就去食個lunch set 先。
估唔到探魚開到黎香港, 係新城市6樓。
.去探魚就梗係要叫番條魚試下佢咩料啦,
佢有幾種魚揀, 但係我都唔係好知係會點,
所以揀個唔使加錢既魚就可以。
金銀蒜香味烤魚 (凌波魚) $298
朋友唔係想食辣, 就叫左蒜香,
真係充滿住蒜茸, 一路滾住一路食, 蒜香味都愈黎愈濃。

魚本身都幾大條, 份量足夠3個人食,
魚肉冇雪味, 冇腥味, 用筷子一夾已經係一大塊魚肉,
魚骨只有中間既小骨。

小食:
海陸空天團(15串) $68
個盤下面有火一路warm 住, 幾時食都係熱的。

小酥肉$68
小酥肉既份量較多, 每一塊既小酥肉都係好大條,
裡面既肉都嫩滑, 撈埋爆谷一齊食口感又真係不錯。

冰粉 $6
一坐低就落左單先, 咁就可以出去冰粉區整黎食, 任食架!
再慢慢落單等野食。

山楂片, 葡萄乾, 花生碎, 黑糖麻薯等。

飲品其實餐廳有茶包提供, 可以自己去沖。