2018-08-16
每次去沙田新城市都幾乎係去七樓覓食,呢日睇完戲之後當然唔例外😯見到滿記隔離開左間新新地既星馬菜,未試過就試下佢啦👁🗨 馬來辣蝦湯麵(7.5/10)💲88呢個湯底都頗為惹味,用上鮮甜既海蝦炮製而成,食落真係有啲似蝦醬既鹹香,但係飲左又唔會口渴🦐配上米粉加油麵既摻摻麵底,米粉吸湯能力比較強,油麵質地亦都唔會好腍,口感夠曬豐富,仲有六隻個人認為可以更彈牙既蝦同通菜鋪面,連埋另上既炸蒜,整體而言可以一戰😛👁🗨 咖喱喇沙手撕雞湯麵(7/10)💲88呢碗喇沙有別於平時食開既,可能係加左咖喱既關係,食落比較重辣咖哩味,唔係好感覺到雞湯同椰奶味🙈同埋店員話辣度定左係小辣,對於平時唔太食到辣既我,嘴邊都會興興地🤤配料既手撕雞肉質不過不失,份量相對地少,魚片幾彈牙,仲有必定索汁入味既豆腐卜同芽菜😌至於麵底就同上都係揀左摻摻😳👁🗨 貓山王卷蛋糕(7.5/10)💲58本身想叫貓山王芝士蛋糕,可惜店員話賣曬,推介卷蛋糕比我地🍰因為卷蛋糕係得中間忌廉位有榴槤蓉,最初都驚會唔夠味,但係好彩食落幾香濃,而且蛋糕鬆軟濕潤,比想像中好呢☺️🔛 整體評分(7.5/10)
👁🗨 馬來辣蝦湯麵(7.5/10)💲88
👁🗨 咖喱喇沙手撕雞湯麵(7/10)💲88
👁🗨 貓山王卷蛋糕(7.5/10)💲58
🔛 整體評分(7.5/10)