2021-05-24 2224 瀏覽
已經不是第一次幫襯, 但之前一直忘記拍照. 所以拖到今天才寫這食評.小店坐位不多, 所以多數都係外賣為主. 除左沙律外, 重有湯或者wraps選擇.沙律$63 可以選三款菜式. 今日我選左吞拿魚. kales同西蘭花.記得以前係有藜麥, 但係今日唔見.個吞拿魚沙律超多魚. 用黑椒調味配有生菜. 跟凱撒沙律味道相似. 呢款的沙律醬超好味. 而凱撒沙律係配以雞絲.至於西蘭花係我第一次係度試. 配有火腿. 煮得剛剛好. 唔會話好硬亦不會入口爛晒..   最後係kale 跟以前有點不一樣係, 以前洋蔥味比較濃. 現在配上杏仁及芝士. 十分香口. 亦比較油. 可能大家一聽到油就好驚.但若果係olive oil, 咁樣呢個菜式係好健康. 至於湯, 我一直都係飲南瓜湯. 湯好夠濃亦好飽肚. 其實湯加沙律一齊食. 唔好以為菜多就唔夠飽. 其實份量係超足夠. 最後想講係個wraps. 今日同事叫左. 以為好細份. 原來係超大件. (可惜無影相). 裡面除左你選的材料外, 重會配上勁多菜. 所以細食的, 可以唔駛再特別加多個細沙律.

記得以前係有藜麥, 但係今日唔見.
沙律

2021-05-24