午餐想搵個地方,舒舒服服坐2小時,近近地搵到呢間好似唔錯。工廠大廈尼講餐廳裝條舒服,廁所乾淨!服務都幾周到,一直提醒我湯+沙律吧要收,一直叫我先拎定多啲再慢慢食。不過我2:30過晒office lunch hour,全場得我同另一枱快食完的女生,無幾耐得返我坐係到都幾唔好意思 🤣 不過位幾nice的叔叔侍應話佢地都有做tea time,所以我都無阻住佢地落場,叫我慢慢食 👍🏻👍🏻原本睇食評,想食豬脾點知無,老闆娘話午餐每週換一次餐牌,最後點了黑椒汁燴豬手。豬手燴到幾林下,黑椒汁都幾惹味 😆 唔係大家樂個啲咁行貨的汁,對唔食辣的我來說,都幾辣.. 我本身較愛有口感煙un的豬手皮,呢款燴到咁林而我又一個人食的情況下,最後我係覺得太膩食唔晒!不過伴碟的露荀和薯蓉幾好味。反而沙津吧我覺得好好味 😋 怕唔夠飽的話,佢有薯仔沙律可以食到飽,仲有個雞肉酸酸甜甜幾惹味。不過我至愛他的南瓜沙津!仲有少少水果,火龍果都幾好味,清清地可以解下膩。沙津吧仲有湯和麵包,蘑菇湯好濃,唔係普通西餐廳的紅/白湯,當然呢間的lunch set本身都唔係平,湯配脆脆的麵包粒好好味,不過我無影相。Lunch set包沙律吧

沙律吧

Lunch set包沙律吧和餐飲,餐飲我揀了凍咖啡,應該係即磨的。因為我前一日剛好試左Starbuck個新咖啡珠珠星冰樂!杯凍咖啡同starbuck的咖啡珠珠一樣味,都係濃到我覺得有啲酸 😆😆
2019-07-17
沙律吧