2019-06-03
今日有朋介紹我去一間好特別的火鍋店名叫「大滾友」,裝修好有中國特色, 有中國圖案餐具,有一道聖旨做餐牌, 就連湯鍋以龍頭作裝飾, 好有中國風。調味醬料格有炸蒜、辣椒和香蔥等等, 可以隨意配搭!《花膠雞湯鍋》是主打湯底, 有半隻鮮雞, 加上足3 兩的厚肉花膠, 骨膠原豐富, 鮮味無比。 奶黃色的雞湯, 入口鮮甜, 雞味濃郁, 還有大大片的花膠, 花膠吸收了雞湯的精華, 好好飲, 正呀! 鮮雞已經整熟了大半, 滾一滾就便可,雞件嫩滑, 雞味濃郁, 好食! 《日本黑豚肉》,豚肉已切成薄片,好易熟, 入囗彈牙, 肉味濃郁, 附有油香但不肥膩,打邊爐首選。 《酒香陳年花雕浸牛肉》,油脂分布平均,肉質嫩滑, 帶有陣陣酒香,好特別!漲卜卜的《蟹黃餃》, 皮薄餡靚, 味道清甜,充滿濃郁的蟹黃鮮味,值得一試。 超好食的《即炸黃金響鈴》,響玲脆囗鬆化,加上鹹蛋黃, 特別惹味。 《大滾友肉丸拼盤》, 我最鍾意食莧菜豬肉丸, 又彈牙,又好食。 總結: 食物質素好好,環境優雅, 價格合理,值得再去 !
調味醬料格有炸蒜、辣椒和香蔥等等, 可以隨意配搭!
總結: 食物質素好好,環境優雅, 價格合理,值得再去 !