2023-06-21 671 瀏覽
剛於中環同鴨仔講拜拜,再坐船到尖沙咀親親黃鴨仔!完成後就專程來到青年會 high tea;雖然很久沒有來,但環境都係一般的寧靜舒適;當然在炎熱嘅夏天之下,這裏更成一個很好嘅避暑勝地!我哋兩位就點選了餐廳供應的high tea和兩杯飲品;即凍咖啡和凍檸茶;好快靚靚嘅high tea架放滿不同嘅食物就擺放喺我哋嘅枱面;服務員還叮囑我哋最好首先品嚐那個鬆餅,因為是剛剛焗起的,比較香脆!當我們一口咬落鬆餅時,實在有啲失望,因為佢真係唔夠鬆脆,感覺好像是一件比較實嘅蛋糕,反而個豬肉炸雞蛋,食落更加惹味!燉蛋有啲特色但係都唔算太香滑,朱古力士多啤梨,算新鮮,三文魚沙律不過不失,香橙吉士撻個皮有少少淋,綠茶mousse還可以,油封鴨漢堡就真係普普通通,炸魚柳條都尚算可以!感覺上環境氣氛比食物質素好很多!
high tea
2023-06-18