2022-05-16 491 瀏覽
經過上環,見到呢間日式小店,本來以為都係間普通日式cafe, 點知原來係間食店,就入去睇下。冇諗過入面氣氛好和諧,裝潢都好簡約,真係好有日本小店feel. 佢地既座位唔係好多,都係得靠牆幾個位,但就唔洗對住人,好有空間感。 佢既便當都係自己廚房現做。 落order即整,所以啲便當好溫暖。 而且即做既水準都好高,不論係便當定壽司都做得好有水汁。 最重要係擺盤賣相好靚。 整體氣氛真係好特別。Menu唔係太多, 但都好夠。我叫左個柚子醋燒豬扒便當。 柚子醋既飯好香好好味, 豬扒燒得好嫩滑,而佢既伴菜,南瓜同青瓜都有燒過,真係好夾好好味。 最重要外賣攞到返公司都係暖,又唔會焗到好多倒汗水,成個感覺好貼心。 黎到上環, 呢間真係好值得一試既日式小店。
2022-05-13