2025-05-30 77 瀏覽
想搵一間有氛圍感,食物質素又不錯嘅,可以去AOAO~系一間型格嘅fuahion餐廳,位於中環嘅樓上餐廳,夜晚可以飽覽五光十色嘅中環✨Hamachi Crudo🐟鰤魚非常新鮮,肉質爽甜,用咗日+泰嘅Fusion方式呈現呢道刺身,醬汁帶泰式風味,酸酸辣辣咁,好特別!擺盤亦都好精緻,岩哂情侶/三五知己黎慶祝,當日仲見到有其他客人黎慶祝生日,餐廳職員仲會一齊唱生日歌🥳Pickled Tomato Salad🍅呢道冷盤好開胃,蕃茄經過醃製,酸酸甜甜,口感好爽口,而奶油亦都打到好綿密,2者口感好吾同,食落口感更豐富!Caramelized Pumpkin🎃 南瓜外層帶點薄薄嘅焦糖外皮,亦都有d燒過嘅香氣,好夾!Tonkatsu 🐖呢道西班牙黑毛豬炸豬排,完全係外脆內軟嘅口感,外層炸到酥脆,但粉漿一啲都唔厚,黑毛豬嘅肉質非常嫩😍Hairy Crab Butter Udon🦀呢道菜絕對係成餐最驚艷嘅一道菜👏🏻充滿澎湃嘅毛蟹肉同蟹膏,將蛋黃攪拌均勻,每條烏冬都掛滿濃郁嘅醬汁🤤L‘ incomparable 🍹Lily safra🍹2杯都系餐廳特調嘅cocktail,L‘ incomparable我就覺得

L‘ incomparable 🍹Lily safra🍹
2杯都系餐廳特調嘅cocktail,L‘ incomparable我就覺得酒味會比較出,而Lily safra就帶有🍓嘅酸酸甜甜味,比較fresh!