老人家生日,揀選食中菜慶祝,就來了這間酒樓食晚飯。入內地方闊落,枱與枱之間有很寬敞的空間,完全聽不到其他食客的對話。樓底高,環境衛生乾淨,裝修感覺也新淨。客人都算多,目測都滿席。上菜速度都快,幾味餸好快上枱,服務都OK。講講食物,首先是小食,腰果烤得脆口,腰果顏色金黃,幾好食!雞湯金錢翅這個做緊差不多有半價的優惠,所以叫來試試。湯不濃不淡不太咸,洽到好處,翅肉多!炸子雞(半隻)皮脆色澤靚,肉厚大件而不韌,幾好!雜菜煲菜新鮮無菜渣,大棵多汁。蝦米大大隻,很少食到這麼大隻,湯底有菜清味帶點咸,不會太淡口。還有少許粉絲及切片菇。鵝瘦不太肥,皮亦脆,肉多。苦瓜排骨煲湯底加了點點胡椒,苦瓜大塊,排骨大件肉厚,燉得好淋,啖啖肉。😂湯底及苦瓜都很苦,但清清地,感覺很清熱。呢個瑤柱蛋白炒飯幾唔錯,唔油乾身,飯炒到粒粒分明,很香蛋白味!👍這兒有人參烏龍茶,飲落唔覺有人參味,不過味道都幾好入口,來食飯可以試下。最後送糖水,有兩款選擇。紫米露及綠豆沙紫米露材料比想像中多,有芋頭,西米,紫米等,不HEA。糖水亦不會像出面茶樓般很傑身,偏少少淡口但都夠味,作為最尾的甜品是OK的。綠豆沙的豆不算多但可以接受。總觀
老人家生日,揀選食中菜慶祝,就來了這間酒樓食晚飯。

客人都算多,目測都滿席。

上菜速度都快,幾味餸好快上枱,服務都OK。

講講食物,首先是小食,腰果烤得脆口,腰果顏色金黃,幾好食!

雞湯金錢翅

炸子雞(半隻)
皮脆色澤靚,肉厚大件而不韌,幾好!

雜菜煲

鵝瘦不太肥,皮亦脆,肉多。

苦瓜排骨煲

最後送糖水,有兩款選擇。
紫米露及綠豆沙

綠豆沙的豆不算多但可以接受。

總觀食物大大件,肉多厚身又淋,幾好味,地方闊落又食得輕鬆自在。值得可以再來食!