今個月閨蜜之約係超期待因為之前同事食過呢間,極度推介,經開飯app訂位仲有85折,所以一早book位同閨蜜刷餐勁🤣地點近地鐵站超方便,放工去到都幾多人,好彩一早訂左位咋😝侍應很親切又殷勤,帶我地到bar枱位置,仲有師傅幫我地燒,服務一流👍🏻枱上面有個QR Code, 掃完就可以點餐,佢地仲引入全港首部自選Sake機,亦都係用QR Code登記,不過閨蜜酒量淺,下次同老公來飲先得我地就揀左幾樣一齊食,在大魚大肉之前,就先食幾樣前菜,開動下個胃🤣蕃茄蒜子沙律: 日式餐廳必點,甜甜酸酸🍅開胃😋燒日式魚乾: 香脆可口,送酒係一流☺️甲羅燒: 師傅一路燒,我地一路都覺得好邪惡因為蟹膏好香呀,燒好配梳打餅一齊食,無得頂黑白啤及蜂蜜檸檬菊花蜜: 呢2樣野飲係食日式燒肉最佳拍檔主角終於陸續出場豬大腸: 聽師傅講,佢地已經處理過,亦都熟左少少既,當我地再燒果陣,就唔會有太大陣騷味豬肋條: 肉質好爽,油脂分佈均勻,豬肉味濃煙燻豬腩: 啖啖肉口感豐富牛肉盛盒: 呢個盛盒,質素非常高只睇呢個層架已經心心眼😍而且有不同和牛部位,唔同部位有唔同油脂,亦都有唔同口感😋油份多😋夠嫩滑😍而且每件都厚切架,但不論幾成熟,同
今個月閨蜜之約係超期待

蕃茄蒜子沙律: 日式餐廳必點,甜甜酸酸🍅開胃😋
燒日式魚乾: 香脆可口,送酒係一流☺️
甲羅燒: 師傅一路燒,我地一路都覺得好邪惡
因為蟹膏好香呀,燒好配梳打餅一齊食,無得頂

黑白啤及蜂蜜檸檬菊花蜜: 呢2樣野飲係食日式燒肉最佳拍檔

主角終於陸續出場

豬肋條: 肉質好爽,油脂分佈均勻,豬肉味濃

煙燻豬腩: 啖啖肉
口感豐富

牛肉盛盒: 呢個盛盒,質素非常高
只睇呢個層架已經心心眼😍而且有不同和牛部位,唔同部位有唔同油脂,亦都有唔同口感😋油份多😋夠嫩滑😍而且每件都厚切架,但不論幾成熟,同樣軟諗無嚡口

雞胸軟骨: 呢個超正呀,軟骨有咬感之外,亦都好爽,雞肉又嫩滑

日本山藥: 呢個可以中和下食咁多肉既肥膩感

燒鰻魚: 閨蜜點了呢個,真係超正,全程由師傅幫手燒,成塊手掌咁大件既生鰻魚😋然後慢慢燒到好脆口,無得頂

虎蝦: 而我鍾意食蝦🍤所以點左呢兩隻大大隻虎蝦,好爽口,蝦頭亦都有好多蝦膏

食到最後,大家點埋甜品,咁就將呢餐閨蜜飯劃上完美句號

焗蘋果批🍎配柚子雪葩: 一熱一凍,絕對襯到絕,味道好夾

蘋果雪葩: 蘋果香味好清甜

2021-08-16