蘇山雞飯我之前同老婆已經食過兩次,非常好味,早幾日經過太子又食佢,試下 d 新野先~黑白雞飯(海南雞 +醬油雞),份量十足。海南雞肉嫩皮滑,有啲啫喱狀嘅骨膠原,好有口感,配合埋 d 醬汁真係一流!醬油雞就香濃入味,色澤誘人。油飯就好香,吸收晒雞油同斑蘭葉嘅香氣,唔會太乾或太濕,正!😋👍🏻娘惹咖哩牛筋腩烤餅,牛筋腩燜得好腍,同濃郁嘅咖哩汁好夾。烤餅就鬆脆可口,可以沾埋咖哩汁一齊食,好惹味~夜市沙嗲(4枝),分別係雞肉同牛肉,兩種肉都整到鮮嫩多汁,炭燒至微焦,有一股香煙味。配上自家製嘅香茅花生醬,甜中帶辣,好味!👏🏻練奶炸饅頭同,炸饅頭金黃酥脆,再淋上煉奶,每一啖都好香甜滿足,老婆食到停唔到口~ 👀鮮油咖央多士,香脆多士包住超厚、超滑、超香嘅牛油,再塗上濃郁嘅咖央醬,真係每次黎都必點嘅邪惡美食!🙊👏🏻👏🏻雪糕班蘭奶茶,呢杯奶茶用咗班蘭葉同椰奶,有一種特別嘅香氣,仲有一層雪糕浮在上面,好好飲!凍檸檬茶,好清新解渴,唔錯~次次食都有驚喜,期待下次再返黎😃

凍檸檬茶,好清新解渴,唔錯~

次次食都有驚喜,期待下次再返黎😃