餐廳: 慧食堂
資訊:

2018-05-22 1481 瀏覽
由於同朋友去咗綠匯學院嘅開放日參觀,先至發現有呢一間隱世素食店。呢間餐廳位於小山丘上嘅綠匯學苑之內,導賞員介紹餐廳會採用當造嘅食材煮佢哋嘅菜式,而嗰啲食材就正正係喺餐廳旁邊嘅一個田園裏面,而且係用有機耕種方式嚟種植,食得新鮮、食得健康之餘,亦減少運送食材的步驟,盡量減低碳排放。是一個非常好嘅理念。菜式選擇其實都算多,有12款任你配搭,選3款$45﹐選4款$60。價錢合理。由於花多眼亂,好唔容易我先至選好4款:黃薑糙米飯 - 淡淡嘅黃薑味。藜麥鷹嘴豆沙律 - 鷹嘴豆已經煮稔,入口已軟滑,加埋藜麥,健康之選。眉豆煎餅 - 香口,滿滿嘅眉豆味道,出乎意料地又幾好食wor。扁豆紅菜頭沙律 - 新鮮紅菜頭,加扁豆同埋佢哋自製嘅沙律醬,搭配得非常好。呢餐非常滿意,因為食得健康之餘,價錢合理、餐廳環境亦都舒適。原來平日餐廳都會開,只做午市,下次去大埔都可以再嚟食。

。價錢合理

由於花多眼亂,好唔容易我先至選好4款:
黃薑糙米飯 - 淡淡嘅黃薑味

呢餐非常滿意,因為食得健康之餘,價錢合理、餐廳環境亦都舒適
。原來平日餐廳都會開,只做午市,下次去大埔都可以再嚟食